Styreledernes julegave gikk til natteravnene i stedet

HELT GREIT: Det var helt i orden for styrelederne hos BONORD å gi julegaven til natteravnene i stedet. På bildet ser du (fra venstre): Trine Stenersen, Inger Marie Kongsbak, Torbjørn Næss, Liv Jacobsen, Rolf-Bjørnar Nilsen og Veronika Holmgren.

HELT GREIT: Det var helt i orden for styrelederne hos BONORD å gi julegaven til natteravnene i stedet. På bildet ser du (fra venstre): Trine Stenersen, Inger Marie Kongsbak, Torbjørn Næss, Liv Jacobsen, Rolf-Bjørnar Nilsen og Veronika Holmgren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Helt uventet og helt fantastisk, sier natteravnsleder Trine Stenersen.

DEL

BONORD i Hammerfest bestemte i år å gi julegave til natteravnene istedet for sine styreledere. 

- Natteravnene har gjort en helt fenomenal jobb. Det er en tradisjon å gi julegave til styrelederne, men det ville vi ikke gjøre i år. Alle får som regel en ting men det er ikke sikkert de får bruk for det. Noen ting er nyttige for noen, og unyttig for andre. En jury besluttet dermed i år at natteravnene får 25.000 kroner, sier avdelingsleder Inger Marie Kongsbak hos BONORD.

Stor giverglede i byen

Kake er også kjøpt inn tirsdag morgen for å gjøre stas på de frivillige som er ute kvelder og netter for ungdommen.

- Helt uventet og helt fantastisk. 1000 millioner takk for gaven, sier initiativtaker for natteravnene, Trine Stenersen.

Givergleden i byen er stor, biler lånes ut og jakker er donert til de frivillige. De 25.000 kronene de nå får, kommer også godt med.

- For oss betyr dette økonomisk handlefrihet. Vi har for eksempel fått telefoner donert, men dette betyr blant annet at vi kan laste de med kontantkort, sier Stenersen og legger til at de har også behov for andre ting.

- Uro i narkomiljøet

Natteravnene gikk for alvor i gang en uke etter oppstartsmøtet tidlig i november.

- Vi har allerede sett resultater. Vi har skapt uro i narkomiljøet i byen, sier de tre frivillige som har møtt hos BONORD tirsdag.

Natteravnenes «motto» er klart når det gjelder å ta vare på ungdommene i byen:

- Det er ikke mine eller dine barn, men våre barn, sier Stenersen.

Artikkeltags