På flyet til Argentina spilte Andreas inn årets julehilsen: – I år ble jeg i hvert fall ferdig før ribba er kald, i fjor var det helt krise

Artikkelen er over 1 år gammel

For åttende år på rad har Andreas Filflet satt sammen en noe utradisjonell julehilsen.

DEL

Tradisjonen med å komponere julekort startet i 2011 fordi Andreas i utgangspunktet gjorde seg så flid med de skrevne julekortene.

– Det tok for lang tid, så for åtte år siden fant jeg ut at jeg måtte løse det på en elektronisk måte i stedet, forteller Andreas Filflet.

Videoene hvor han kloner seg til lyden av julesanger har nå blitt en tradisjon, en populær tradisjon blant venner og bekjente. For to år siden ble «julekortet» sett over 10.000 ganger og delt blant annet hos Washington Post.

På flyet til Argentina

I årets video synger han «Kling no, klokka», og videoen er spilt inn på vei til, og i, Buenos Aires.

– Min kones familie er i Argentina og jeg ble ikke ferdig før jeg skulle fra. Derfor ble det til at jeg spilte av deler av videoen på flyet, forteller Andreas.

Andreas har hus og firma i Hammerfest, hans daglige virke er ved musikkonservatoriet i Tromsø, samtidig som han har familie i Bergen.

– Det blir altfor mye reising, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ferdig til jul

– Hvordan kom du opp med ideen til årets video?

– Dette er jo noe jeg gjør hvert år og da begynner man bare å spinne hva jeg skal gjøre neste gang som jeg ikke har gjort før.

– Hvor lang tid brukte du på å lage den?

– Du må ikke spørre. Man kunne gjort noe skikkelig med livet sitt hvis man hadde brukt tiden bedre. Men i år ble jeg i hvert fall ferdig før ribba er kald, for i fjor var det helt krise. Så at jeg er ferdig før lille julaften, er helt fantastisk.

LES OGSÅ: God jul fra Andreas: Spiler Alle rollene selv og blir sett tusenvis av ganger

Artikkeltags