– Etter årsmøtet vil vi være én klubb, sier daglig leder i Hif/Stein, Steve Sivertsen.

Onsdag kalte Hif/Stein inn til ekstraordinært årsmøte for «Hammerfests nyeste klubb» – altså et sammenslått HFK og Hif/Stein.

LES OGSÅ: Enstemmig vedtatt: HFK og Hif/Stein blir én klubb

Møtet skal holdes 23. januar og temaer som nytt navn og styre skal opp.

– Jeg mener sammenslåingen er bra for fotballen i Hammerfest. Det er billigere å drive én klubb enn to, men aller viktigste er det sportslige. Nå blir det enklere å forholde seg til én klubb fra barnefotballen til voksenfotballen. I tillegg vil vi ha én sportsplan med felles mål, sier Sivertsen.

Navnekomité

I en innstilling til årsmøtet står det at det skal settes ned en arbeidsgruppe som vil jobbe med klubbnavn fram mot 2020. Alternativene er Hif/Stein og Hammerfest fotballklubb. Enn så lenge er navnet Hif/Stein.

– Dere skal bruke to år på å bestemme klubbnavn?

– Ja. Vi setter ned en komité som skal få se på alternativene. Det kan godt hende vi bare blir hetende Hif/Stein også etter det, sier Sivertsen.

Nestleder Trine Kræmer Eliassen i HFK sa i oktober i fjor til iFinnmark at navnet på den nye klubben til nå ikke har vært med i prosessen rundt sammenslåingen av HIF/Stein og HFK.

– Det er mange følelser rundt et navnevalg. Jeg mener at styrene i klubbene ikke skal bestemme dette. Etter min mening bør klubbenes medlemmer og byens befolkning ha mest å si, sa Eliassen.

LES OGSÅ: Fem om hva den nye klubben bør hete

Millionbudsjett

Når HFK nå legges ned for godt, melder spillere overgang til Hif/Stein samtidig som budsjettet også overføres. For 2018 har klubben et budsjett på til sammen fem millioner kroner, hvorav 1,7 millioner er til senioravdelingen.

LES OGSÅ: Ett skritt nærmere sammenslåing – nå tar de på seg gult

I mars i fjor ble det vedtatt at Hif/Stein og HFK slår seg sammen til en fotballklubb. Får sammenslåingen ble vedtatt, var flere i Hif/Stein skeptiske HFKs økonomiske situasjon, men avgjørelsen ble til slutt enstemmig vedtatt i begge klubber.