– Nå skal alle snakke sammen

Løfter fram marine Næringer: Programkomiteen for konferansen sammen med regionrådsleder Alf E. Jakobsen t.v. Videre dagligleder i Vest:Finnmark regionråd Bente Olsen Husby, Kåre Tormod Nilsen og Marit Hansen i Barentshavkonferanser.

Løfter fram marine Næringer: Programkomiteen for konferansen sammen med regionrådsleder Alf E. Jakobsen t.v. Videre dagligleder i Vest:Finnmark regionråd Bente Olsen Husby, Kåre Tormod Nilsen og Marit Hansen i Barentshavkonferanser. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi kan ikke sitte på hver vår tue. Alle parter må snakke sammen for å sikre veksten i de marine næringene.

DEL

Lederen i Vest-Finnmark regionråd, Alf E. Jakobsen, forklarer dette som den viktigste drivkraften for at regionrådet nå inviterer til konferanse i Hammerfest med fokus på de marine næringene, fiske, fangst og havbruk.

– Vi må løfte fram disse næringene, sier rådets daglige leder Bente Olsen Husby. Hun har ledet programkomiteen for konferansen som har som målsetting å sikre en bærekraftig utvikling i hele verdikjeden.

Hvem eier sannheten?

Spørsmålet som stilles er: Hvem eier sannheten og de beste løsningene? Det settes søkelys på hele verdikjeden fra sjø til marked, på utviklingen i havbruksnæringen og hvordan det legges til rette for videre vekst og forskning og utvikling.

Topptung samling

Viktigst for arrangørene er å skape et forum hvor alle parter som involveres kan møtes. Her skal både næringsaktører, forskere, offentlige forvaltere og organisasjoner være på plass.

Fra regjeringen kom statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Veronica Pedersen Åsheim, fra Sjømat Norge direktør for havbruk Jon Arne Grøttum, fra Norges Råfisklag direktør Trygve Myrvang, fra Fiskarlaget Nord styreleder Roger Hansen og daglig Jon-Erik Henriksen, for å nevne noen. Næringsaktørene er også godt representert fra Lerøy Seafood Group, fra Cape Fish Group, fra NRS og Nergård.

Vesentlige offentlige aktører som Kystverket og Innovasjon Norge er også på plass, og den nyfrelste finnmarkingen og TV-kjendis Arne Hjeltnes kommer også.

Ungdommen først

En egen samling for ungdommen avvikles i forkant av konferansen. Der samles 200 tiendeklassinger fra hele Vest-Finnmark for å få en presentasjon av hva de marine næringer betyr og kan tilby av spennende framtidsmuligheter.

Stiftelsen Barentshavkonferanser er teknisk arrangør for Vest-Finnmark regionråd.

Artikkeltags