Her ankommer cruiseskip med 2300 passasjerer Hammerfest

8654 TONN: AIDAluna er 252 meter lang og 37,6 meter bred.

8654 TONN: AIDAluna er 252 meter lang og 37,6 meter bred. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag formiddag ankom gigantskipet AIDAluna Hammerfest.

DEL

Skipet har plass til 2050 passasjerer og innehar blant annet en spaavdeling med flere bassenger, både på dekk og innendørs, og badstuområde, et treningssenter, flere restauranter, kafeer og barer, flere butikker, kasino og et kunstgalleri.

AIDA Cruises er et amerikansk-/ britiskeid tysk cruiserederi basert i Rostock, Tyskland. Selskapet ble opprinnelig grunnlagt som Deutsche Seereederei med et skip som het «Völkerfreundschaft» på 1960-tallet.

«Velvære»

Selv skriver selskapet følgende om skipet på deres nettsider:

«AIDAluna betyr ganske enkelt velvære: Og hvor kan dette være bedre enn i det unike indiske spaområdet eller på en kulinarisk måte i den eksotiske sushirestauranten om bord på vår AIDA-flåte. Og om kvelden venter våre fantastiske showensembler og flotte koreografier i glassatatriumet ditt applaus. Så, hva venter du på?»

Teksten fortsetter under bildet.

2050 PASSASJERER: På AIDAluna kan man både ta spa, gå på kasion og nyte en kunstutstilling.

2050 PASSASJERER: På AIDAluna kan man både ta spa, gå på kasion og nyte en kunstutstilling. Foto:

Skipet har en størrelse på 251,89 x 37,6 meter og veier 8654 tonn. Det skal videre til Tromsø tidlig onsdag morgen.

AIDA består totalt av 12 cruiseskip, og selskapet forventer å frakte over én million gjester i løpet av 2018. Ifølge Teknisk Ukeblad var skipet verdens første cruiseskip med LNG-motor.

Flere skip på vei

Hammerfest regner med at 19.000 cruisepassasjerer besøker byen i år.

Costa Pacifica er det aller største skipet passasjermessig som har meldt sin ankomst til fylket i år. Det ankommer Nordkapp, og har plass til 3.000 passasjerer. Det har 1504 lugarer totalt, inkludert 91 med direkte tilgang til spa. 521 med privat balkong, 58 suiter med privat balkong og 12 suiter med tilgang til spa. I tillegg har skipet fem restauranter, 13 barer, diskotek, bassengterrasse, vannsklie og shoppingsenter for å nevne «noe.»

Her er oversikten over cruisegigantenes anløp i Finnmark i år:

LES MER: Se når «luksusgiganten» og cruiseskip kommer i sommer: – Har en kai for lite, men skal gjøre alle tilfreds likevel

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken