«Å etablere et regionsenter i Alta er totalt uakseptabelt for Hammerfest Arbeiderparti»

REAGERER: Leder Erik Fjeldstad i Hammerfest Arbeiderparti liker dårlig at krefter i Alta vil ta arbeidsplasser fra Vadsø. Foto: Trond Ivar Lunga

REAGERER: Leder Erik Fjeldstad i Hammerfest Arbeiderparti liker dårlig at krefter i Alta vil ta arbeidsplasser fra Vadsø. Foto: Trond Ivar Lunga

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Skaper splid i fylket.

DEL

MeningerHammerfest Arbeiderparti registrer at politikere i Alta nå «fisker i rørt vann» og ønsker å bli regionsenter for en eventuell ny region bestående av Finnmark og Troms. Å etablere et regionsenter i Alta er totalt uakseptabelt for Hammerfest Arbeiderparti.

Finnmark Arbeiderparti har enstemmig vedtatt at Finnmark fortsatt skal være eget fylke, men tar til etterretning at slik Stortinget nå er sammensatt er det fortsatt flertall å samle Finnmark og Troms til en region.

Hammerfest Arbeiderparti vil være tydelig på at administrasjonssenteret ved en iverksetting av vedtaket må legges til Vadsø. Den kommunen som i dag er regionssenter, men som ikke forblir regionsenter etter sammenslåingen, må bli kompensert med andre offentlige arbeidsplasser.

Hammerfest Arbeiderparti konstaterer at enkelte politikere i Alta nok en gang opptrer på en måte som skaper splid i fylket, også utvilsomt mellom et parti sitt lokalparti i Alta og søster-lokal-partier i andre kommuner.  

Samtidig kjøres en underlig retorikk gjennom media: En politiker fra Alta går ut og sier at «Alta skal ha», og dette uten å ta særlig hensyn til andre kommuner. Når så ordførere og andre fra kystkommuner reagerer negativt på dette, går andre politikere fra Alta ut og er «skuffet» over at kyst-ordførere er så negative til Alta, og at det er kyst-ordførerne som nå ødelegger grunnlaget for samarbeid.

Slikt kan oppleves som avansert hersketeknikk for å knekke kritiske reaksjoner. Dette er ikke et godt grunnlag for fortsatt samarbeid.

Hammerfest Arbeiderparti vil derfor utfordre hvert politisk parti i Alta til å stå fram med hva de mener, helt konkret, når det kommer slike utspill. Nå gjelder det sak om regionreformen. Hva mener Altas lokalpartier med hensyn til lokalisering av de arbeidsplassene som nå settes i spill? Bare ved at hvert parti er konkret og klar, kan vi bygge et grunnlag for videre samarbeid i fylket vårt.

Fordeling av offentlige arbeidsplasser og arbeidsoppgaver til hele fylket har vært den viktigste bærebjelken for å opprettholde livskraftige samfunn i hele Finnmark. Å bryte med dette prinsippet kan vanskelig tolkes som annet enn en vilje til å skade andre samfunn i Finnmark for å oppnå egne fordeler.

Vi ber videre våre stortingsrepresentanter om å arbeide for at Finnmark skal bestå som eget fylke.

Dette er i overensstemmelse med ønsket til et stort flertall av Finnmarks befolkning.

Hammerfest Arbeiderparti støtter Vadsø og Øst Finnmark fullt ut i denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags