Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Steinar vinne folkets stemmer i «Stjernekamp»

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg har litt problemer med selve konkurransedelen av programmet. Jeg skal prøve å ta det som en lek og et sirkus, sier Steinar Albrigtsen (59).

Den folkekjære artisten fra Hammerfest (nå bosatt i Tromsø) er Nord-Norges alibi i årets utgave av Stjernekamp på NRK.

Hedrer Kjeldsberg i første program

Hver lørdag skal artistene konkurrere i 12 ulike sjangere på direkten i beste sendetid fra studio på Fornebu. Første program går av stabelen førstekommende lørdag med sjangeren norsk rock. Da skal Albrigtsen hedre avdøde Pussycats-vokalist Sverre Kjeldsberg fra Tromsø.

- Jeg har valgt en låt av Pussycats for å hedre Sverre, men også for at Pussycats var noe av det beste innenfor norsk rock, sier Albrigtsen til Nordlys.

Når Nordlys snakker med han onsdag morgen er han på vei inn i studio for å gjøre et reklameinnslag med Jørn Hoel i forbindelse med Stjernekamp. Kompisen gikk helt til semifinalen da han deltok i Stjernekamp i 2014.

- Jeg skal prøve å gjøre mitt beste, sier Albrigtsen.

Gruer for tysk opera

Han innrømmer at etter at han sa ja til å delta ble han en smule nervøs når han fikk se tekstene og sjangrene.

- Vi skal jo blant annet opptre med rap og synge opera på tysk om vi kommer så langt. Det blir jo en interessant opplevelse, sier Albrigtsen.

- Jeg har spist middag hos Jørn Hoel litt for mye så jeg begynner jo å få formen til en tysk operastjerne, legger han lattermildt til.

Om han får synge på tysk avhenger imidlertid på om han får folkets stemmer og kommer så langt i konkurransen.

Selv om Albrigtsen forsøker å ta det hele som en lek, håper han jo at folk stemmer på han slik at han får være lengst mulig med.

- Jeg har prøvd å oppføre meg

Han har ordnet seg med en person som skal hjelpe han litt med å legge ut ting i sosiale medier og sanke stemmer. Og så håper han at han har sanket noen stemmer på alle turneene og opptredene på store og små scener rundt i landet.

- Jeg tror jeg har vært i de aller fleste fjorder, både i Sifjord, Ifjord, Forfjord og Bakfjord, ler Albrigtsen, før han legger til:

- Jeg har prøvd å oppføre meg og være en folkelig person. Jeg håper at folk husker det og at de synes jeg er en sympatisk person, sier han.

I årets utgave av Stjernekamp deltar Albrigtsen sammen med Marian Aas Hansen, Håvard Bakke, Gunnhild Sundli, Nicoline Berg Kaasin, Kash King Gashamura, Tomine Harket, Knut Anders Sørum, Jonas Skybakmoen og Kate Gulbrandsen.

 

Kommentarer til denne saken