Ann-Kristin er én av tre finnmarkinger som er invitert i kongelig bursdagsfest

KONGELIG BURSDAG: Ann-Kristin Kvalsvik har gjort seg bemerket i Finnmark de siste årene, og hun er en av finnmarkingene som skal i bursdagsferiringen til kongeparets 80-årsmarkeringer i oktober.

KONGELIG BURSDAG: Ann-Kristin Kvalsvik har gjort seg bemerket i Finnmark de siste årene, og hun er en av finnmarkingene som skal i bursdagsferiringen til kongeparets 80-årsmarkeringer i oktober.

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre finnmarkinger er invitert i festmiddag på Operaen i sammenheng med Sonja og Haralds 80-årsdager.

DEL

– Onsdag 10. mai skal det feires at kongen og dronningen fyller 80 år i år! Kongens fødselsdag var i februar og dronningens er i juli, og derfor feirer vi midt imellom. Om kvelden 10. mai inviterer regjeringen til en festmiddag for kongeparet i Operaen i Oslo. Det er ventet at kongelige fra hele Europa kommer til Oslo for å delta i feiringen, skriver regjeringen.no.

Blant de 300 inviterte gjestene er Ann-Kristin Kvalsvik fra Akkarfjord, Eilif Johan Basso fra Tana og Hammerfest-ordføreren Alf E. Jakobsen, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Statsministerens kontor opplyser at det er fylkesmennene som har foreslått for dem hvem de burde ha på gjestelisten fra de ulike fylkene.

LES OGSÅ: Máret Ánne Sara dropper kongeparets 80-årslag: – Ikke rom for festligheter akkurat nå

Program:

Tirsdag 9. mai kl. 17.30: Underholdning på Slottsplassen. Klokken 18.30 vil kongeparet og deres utenlandske gjester fra Europa komme ut på Slottsbalkongen. Fotomulighet.

Tirsdag 9. mai kl. 20.00: Gallamiddag på Slottet. Fotopool inne.

Onsdag 10. mai kl. 11.00: Lunsj på Kongeskipet Norge. Fotomulighet ved avreise fra Honnørbrygga.

Onsdag 10. mai kl. 19.00: Festmiddag i Operaen. Middagen er regjeringens gave til kongeparet i anledning 80-årsdagene.

De kongelige vil kjøre kortesje langs Karl Johan fra Slottet til Operaen.

Kongeparets 80-årsdager

Det blir to dager med festivitas når kongen og dronningens 80-årsdager skal feires i mai. Publikum er velkommen til å delta på Slottsplassen tirsdag 9. mai.

Kongen fylte år 21. februar, mens dronning Sonja jubilerer 4. juli. Paret skal feires felles tirsdag 9. mai og onsdag 10. mai.

Mellom 30 og 40 kongelige gjester fra Europa skal delta under den nasjonale fellesfeiringen.

NTB

Artikkeltags