Dennis (13) fikk 40.000 kr i stipend – satser på nye VM-medaljer

MANGE MEDALJER: Dennis Barstad (13) har skapet fullt av medaljer, og han håpet å fylle skapet enda mer opp i Brighton i løpet av sommeren, for da er det junior-VM som står på programmet i den engelske byen. Han takker også Hammerfest Energi for støtten han fikk i vår. Foto: Privat

MANGE MEDALJER: Dennis Barstad (13) har skapet fullt av medaljer, og han håpet å fylle skapet enda mer opp i Brighton i løpet av sommeren, for da er det junior-VM som står på programmet i den engelske byen. Han takker også Hammerfest Energi for støtten han fikk i vår. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Dennis Barstad vil bli like god som sin taekwon-do-trener, John Arild Svendsen.

DEL

Den unge hammerfestingen, Dennis Barstad (13), var en av flere som søkte på energimidler fra Hammerfest Energi tidligere i vinter. Det lønte seg for 13-åringer, som ble tildelt 40.000 kroner i sponsormidler for å ta ytterligere steg i sin idrett. Det var totalt 100.000 kroner som var i potten til Hammerfest Energi i vinter. 13-åringen er meget fornøyd med at han har fått så mye i støtte, og Barstad tror ikke det skal bli noe problem med å få brukt den store sponsorpakken.

– 40.000 kroner er nok for meg foreløpig, og jeg er veldig glad for denne støtten, sier unggutten, som regner med at en stor del av midlene kommer til å gå i løpet av sommeren.

– Jeg skal delta i junior-VM i Brighton i sommer. Så støtten kommer nok til å gå til reising. Her skal jeg delta i sparring og mønster. Målet er å ta medalje i både sparring og mønster, forteller den unge og ambisiøse hammerfestingen.

Barstad deltok i VM i 2014, og da reiste han hjem med tre gull i taekwon-do og kickboksing.

Mye trening

Det krever mye trening for å nå toppen i taekwon-do og kickboksing som er de to kampsportgreinene som Barstad konkurrerer i. Han begynte å trene taekwon-do da han var sju år, og har ikke sett seg tilbake siden den gang.

– Jeg begynte med taekwondo fordi jeg ville trene noe, og det var det jeg likte. Nå trener jeg seks ganger i uken, og har bare fri på lørdagene, forteller 13-åringen som begynner i 9. klasse til høsten.

Velkjent trener

Det er ikke så mange på Dennis sin alder som trener taekwon-do. Enten er utøverne voksne eller så er de yngre enn han. Derfor trener 13-åringen med de voksne. Da blir det sparringsøkter mot blant annet Fred Johansen og hans trener Master John Arild Svendsen. De har gjort seg bemerket i ITF (International Taekwon-Do Federation) med flere VM-gull. I dag har Barstad svart belte med en stripe, men i framtiden skal det bli enda flere striper på beltet til hammerfestingen.

– Man kan få ni striper på det svarte beltet, men man må trene mye for å klare det, forteller taekwon-do-utøveren om målsettingen sin.

VM i Brighton er 26. til 27. juli. Der skal flere hammerfestinger delta i tillegg til Dennis Barstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken