Hammerfest Alpinklubb fikk kulturprisen: – Det betyr veldig mye

NY TALLERKENHEIS: Hammerfest Alpinklubb gjør en formidabel innsats, sommer som vinter, for å gi barn, ungdom og voksne et tilbud.

NY TALLERKENHEIS: Hammerfest Alpinklubb gjør en formidabel innsats, sommer som vinter, for å gi barn, ungdom og voksne et tilbud.

Artikkelen er over 3 år gammel

Alpinklubben har i en årrekke stått på for å gi barn, ungdom og voksne et tilbud.

DEL

Hammerfest Alpinklubb ble hedret på 17. mai. De fikk Hammerfest kommunes kulturpris for sin innsats i en årrekke. Nestleder Cecilie Berg Huemer i alpinklubben er svært takknemlig for prisen på 30.000 kr.

– Det betyr veldig mye, og den viser at den innsatsen man gjør blir satt pris på. For det legges ned utrolig mye arbeid hele året, forteller nestlederen.

Skiglede gir dugnadsånd

Det er en gruppe på rundt 10–20 personer som jobber med alpinklubben året rundt. I sesongen er det flere som blir involvert. Da i forhold til driften av anlegget. Berg Huemer forklarer at det er gleden hos brukerne som gir alpinklubben drivkraft.

– Det å se gleden til de som er i bakken er en drivkraft. Det er ikke mangelen på barn man stenger bakken, men på grunn av sikkerheten at vi stenger når det er dårlig vær. Det er så mange som er fornøyd, sier alpinildsjelen.

– Det er i hovedsak barn og unge som bruker bakken. De er som regel ikke med på noe organisert idrett. Men de siste årene har vi også sett at det er flere voksne som tar i bruk anlegget, legger hun til.

Saken fortsetter under bildet.

GOD SESONG: Hammerfest Alpinklubb ble hedret for sin innsats på 17. mai. Foto: Hammerfest Alpinklubb

GOD SESONG: Hammerfest Alpinklubb ble hedret for sin innsats på 17. mai. Foto: Hammerfest Alpinklubb

Ny tallerkenheis

Prispengene kommer godt med det kommende året, for det er bestilt en helt ny tallerkenheis. Den skal sørge for at innbyggerne i Hammerfest kan ta enda flere turer opp og ned bakken i Reindalen.

– Det kommer en ny heis i løpet av året. Vi kjøper en helt ny tallerkenheis. Så pengene går inn i prosjektet «Ny heis», sier Berg Huemer, som legger til at finansieringen til heisen stort sett er på plass.

– Det er en del arbeid i forhold til graving og nye fundamenter. Her kan det komme noen uforutsette utgifter, men det vet man ikke før vi har påbegynt arbeidet.

Pakket sammen 1. april

På grunn av at man skulle demontere heisanlegget i år, så ble sesongen amputert.

– Det har vært en grei sesong. Vi måtte avvikle sesongen tidligere, ettersom vi ikke forutså at snøen kom til å bli liggende lenge.

– Vi måtte rive heisen før påske, for vi måtte være sikre på at vi kom oss opp med riktig utstyr. Derfor var siste åpningsdag 31. mars. I perioden vi hadde åpent var det et godt besøk, forteller nestlederen i alpinklubben.

Utvider tilbudet

De siste vintrene har også barn og unge fått flere utfordringer i bakken. Alpinklubben legger til rette med både hopp og rails til de som vil ha noen ekstra utfordringer i bakken.

– Vi har fått på plass litt parkaktivitet de siste årene. Så her vil jeg si at vi har vært flinke til å lage hopp og rails, skryter nestlederen om alpinklubbens arbeid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken