Fullsatt kirke tok farvel med Morten

FULLSATT: Benkene ble fylt opp i Hammerfest kirke da Morten Langseth Nygaard ble bisatt onsdag.

FULLSATT: Benkene ble fylt opp i Hammerfest kirke da Morten Langseth Nygaard ble bisatt onsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Familie, venner, kolleger og næringslivet tok et siste farvel med Morten Nygaard Langseth.

DEL

En fullsatt Hammerfest kirke tok farvel med frisør Morten Nygaard Langseth.

– Morten var glad i nord. Han ble født i Kirkenes og vokste opp der, men påpekte alltid at han hadde bodd over halve livet i Hammerfest og at han var Hammerfest-patriot, samtidig som han følte sterk tilknytning til Kirkenes, sa prest Karen Lorentzen da familie, venner og kolleger var samlet i Hammerfest kirke for bisettelsen onsdag formiddag.

Morten Nygaard Langseth ble 59 år gammel. Han var som sagt opprinnelig fra Kirkenes, men flyttet til Hammerfest i 1982 og startet opp egen frisørsalong i Skiveien etter å ha jobbet i ett år hos en frisørkollega. Morten Dame og Herrefrisør ble senere flyttet til Hammerfest sentrum. Han har siden vært en tydelig del av fagmiljøet og næringslivet i byen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

PATRIOT: Morten Nygaard Langseth blir beskrevet som en Hammerfest-patriot, men at han også fortsatt hadde sterk tilknytning til Kirkenes hvor han ble født og vokste opp.

PATRIOT: Morten Nygaard Langseth blir beskrevet som en Hammerfest-patriot, men at han også fortsatt hadde sterk tilknytning til Kirkenes hvor han ble født og vokste opp. Foto:

Karen Lorentzen fortalte om Morten som en familiemann og at hans tre barn beskriver ham som en «hønemor som fikset og ordnet alt» og en god pappa og bestefar for sine. Som forretningsmann og frisør ble det sagt at salongen og folkene der var hans familie nummer to.

– Han levde og åndet for sine ansatte. Da salongen feiret 30 år, betalte han opphold og reise til Paris for alle på salongen. Det hadde han også gjort tidligere, fortalte presten.

– Og så var han en dyktig fagmann. En perfeksjonist. Frisører klipper fint, men han var hakket over, har folk som kjenner faget sagt.

LES OGSÅ: Tok med hele staben til Paris: – Det fortjener de

Også kollega i Haute Coiffure Francaise Norge (HFC), Trine lise Eliassen fra Klippoteket i Alta fortalte om deres samarbeid og turer i Paris.

– Han var med på å sette Norge på kartet under hårshowet i Louvre i september 2017, sa hun på vegne av HFC.

– Du var en kjær og nær kollega, Morten. En dyktig fagmann og en respektert forretningsmann. Vi kommer til å huske ditt fine smil og gode latter. Du tok du godt vare på alle rundt deg. Du var god og tydelig på samme tid. Morten, du er det vi kaller for hel ved.

I 2017 ble Mortens frisørsalong tildelt næringslivsprisen i Hammerfest. Han har også vært et aktivt medlem av Hammerfest Næringsforening, hvor han blant annet har ledet valgkomiteen.

Artikkeltags