Gå til sidens hovedinnhold

Forledet ti barn og lastet ned overgrepsfilmer. Nå har retten fastsatt hvilken straff mannen skal få

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen fikk nærmere 25 prosent straffereduksjon for sin tilståelse straks han ble tatt.

26-åringen møtte i Hammerfest tingrett torsdag, og forklarte seg om forholdene. Der sa han blant annet at han har oppsøkt overgrepsmateriale i 15 år.

Saken gikk som en tilståelsessak, og dommen ble klar samme dag. Mannen ble dømt til ti måneder ubetinget fengsel. Utholdt varetekt kommer til fradrag med 24 dager.

I tillegg inndras fire harddisker, to PC-er og en iPhone.

26-åringen var siktet for å ha produsert eller vært i besittelse av 1.300 bilder og 450 filmer som viser seksuelle overgrep mot barn. I tillegg for å ha fått barn til å vise bryst og kjønnsorgan via chat, samt sendt barn nakenbilder av seg selv.

LES OGSÅ:Hammerfest-mann (26) siktet for å ha laget filmer som viser seksuelle overgrep mot barn

Forledet ti barn

Materialet inneholder bilder av barn helt ned i spedbarnsalder. Retten anførte at dette er skjerpende.

Mannen har forledet barn til seksuelt krenkende handlinger. Retten legger til grunn at dette dreier seg om ti barn. Dette er forhold som straffes med inntil tre års fengsel, står det i dommen. Videre står det at «Retten finner at dette forholdet isolert sett skulle medført en fengselsstraff på rundt en måned.»

Tingretten fant det videre til en viss grad formildende at 26-åringen nå har startet behandling for det han dømmes for.

At mannen tilsto forholdene straks han ble konfrontert med saken av politiet, gir en reduksjon i straffen på 20 til 25 prosent, står det i dommen. I utgangspunktet ville mannen blitt idømt en straff på fengsel i 13 måneder.

Flyttet fra byen

I tingrettsdommen står det at 26-åringen har flyttet til Østlandet på grunn av rykter, og at han har blitt slått ned i Hammerfest. Han skal ha forklart i retten at han ikke klarte å leve et liv i Hammerfest.

Av dommen går det også frem at mannen har barn, og at mannen nå ikke har noen fast ordning for samvær lenger.

Kommentarer til denne saken