Eni forlenger produksjonsstans

MÅ FORLENGE: Petroleumstilsynets rapport forlenger produksjonsstansen på Goliat-feltet, opplyser kommunikasjonssjef Andreas Wulff.

MÅ FORLENGE: Petroleumstilsynets rapport forlenger produksjonsstansen på Goliat-feltet, opplyser kommunikasjonssjef Andreas Wulff. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Nå går vi flere runder for å være sikker på at produksjonsanlegget på Goliat er robust i alle deler.

DEL

Det er kommunikasjonssjef Andreas Wulff i Eni Norge som opplyser dette. For tiden er produksjonen på feltet stanset etter pålegg fra Petroleumstilsynet.

– Vi har nå nedsatt en arbeidsgruppe som skal gå flere runder med fokus på de aktuelle delene i det elektriske anlegget. Dette gjør vi for å være helt sikre på at utstyret tilfredsstiller kravene som er satt, sier Wulff.

Petroleumstilsynet la den 9. oktober pålegg om at produksjonen ikke kunne gjenopptas før alle forhold som ble påpekt etter en inspeksjon i slutten av september var rettet opp.

Pålegget har følgende ordlyd:

«Fullføre den systematiske kartleggingen av potensielle tennkilder knyttet til elektriske motorer i Ex-utførelse.

På basis av kartleggingen skal det iverksettes nødvendige tekniske, operasjonelle og organisatoriske tiltak for å redusere faren for antennelse så langt som mulig for alle feil som utgjør en tennkilde.»

– Hvor lang tid det vil ta å gjennomføre disse operasjonene er vanskelig å si, men vi snakker om noen uker, sier Wulff.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken