Goliat-prosjektet kan bli ytterligere forsinket

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest i april i år.

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest i april i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Petroleumstilsynet skal ha satt en foreløpig stopper for Goliat-prosjektet, ifølge Teknisk Ukeblad. Det kan bety at det allerede forsinkede prosjektet blir ytterligere forsinket.

DEL

Fredag var det møte mellom partene, og det skal da ha kommet fram at Petroleumstilsynet ikke vil gi Goliat-prosjektet samtykke til å starte produksjonen med det første, opplyser flere kilder tett på prosessen til Teknisk Ukeblad.

Kildene opplyser at både Goliat-sjefen Matteo Bacchini og Eni Norges toppsjef Ruggero Gheller var til stede under møtet fredag.

– Petroleumstilsynet skal ha fortalt Eni at de ikke har tillit til dem, og at de føler at de har blitt ført bak lyset, sier en av kildene til magasinet.

Dersom Goliat-prosjektet ikke får produksjonstillatelse, kan det bety at prosjektet blir ytterligere forsinket. Ifølge en av kildene vil produksjonen ikke starte opp innen utgangen av 2015.

Den 65.000 tonn tunge flyteren Goliat er i ferd med å klargjøres for den første oljeproduksjonen i norsk del av Barentshavet. Feltet, som ligger 85 kilometer nordvest for Hammerfest, blir det første oljefeltet som kommer i drift i Barentshavet.

Artikkeltags