Vil bli ny DJ-stjerne

TOMMELEN OPP FOR IBIZA: Hammerfestingen Dan Olaisen skal delta i verdens største DJ-konkurranse på Ibiza. Alle foto: Trond Ivar Lunga

TOMMELEN OPP FOR IBIZA: Hammerfestingen Dan Olaisen skal delta i verdens største DJ-konkurranse på Ibiza. Alle foto: Trond Ivar Lunga

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Dan Olaisen (32) gleder seg til å være med i verdens største DJ-konkurranse på Ibiza. Vinneren får 100.000 euro.

Fra Dan var liten gutt har musikk alltid stått hans hjerte nær. 32-åringen er oppvokst i Havøysund og var ikke gamle karen da han begynte å klimpre på gitaren. Deretter ble det trommer og trombone i korpset.

– Musikk har vært viktig hele livet mitt, sier Dan Olaisen.

Skapertrang

Som 16-åring flyttet Dan til Hammerfest. Etter det dro han sørover. Målet var å utdanne seg til treskjærer.

– Jeg har bestandig likt å skape ting med hendene. Jeg har blant annet laget de speilene der borte, sier han og peker stolt på speilet i gangen.

Etter at skolen i Dovre var ferdig, dro han nordover. I 2005 skjedde noe som skulle forandre Dans liv. Han ble introdusert i DJ-bransjen av Jostein Ravnberg, som var en aktiv DJ på begynnelsen på 2000-tallet.

– Musikken fenget meg. Jeg husker jeg spurte Jostein om hvordan er det du gjør det. Han pekte og forklarte. Deretter dro jeg hjem og øvde steinhardt i tre uker. Etter det har det bare ballet på seg. Jeg kjøpte eget utstyr og virkelig liker å mikse låter. Det er viktig at musikken aldri skal ta slutt, smiler Dan.

I 2010 så var han med på å starte opp et firma som holder på med utleie av lyd, lys og DJ-virksomhet.

– Vi har hatt DJ-er som Josef Bamba og Daniel Ortega til å spille for oss, som også har vært en inspirasjon og drivkraft for meg til å utvikle meg videre.

Representerer Norge

Dan har i tre år hatt en drøm om å få være med på verdensfinalen i den største globale DJ-konkurransen som heter Burn Residency 2015 som holdes på Ibiza. Under kunstnernavnet Dan Villa skal finnmarkingen vise hva han er god for.

– Det var utrolig deilig å få vite at jeg er en av 18 finalister som er videre til verdensfinalen. Det har egentlig ikke gått opp for meg ennå. Dette er rett og slett bare overveldende, sier Dan Olaisen.

Da han fikk vite om uttaket til Ibiza, skrev han denne statusen på sin Facebook-side.

Tusen, tusen takk til alle som har stemt på meg i denne konkurransen og gjorde det mulig for meg å nå opp til topp 20 prosent som fikk mest stemmer i min gruppe, Wildcards-gruppen, skrev Dan.

Forsvant

Konkurransen kunne imidlertid gått uten 32-åringen fra Finnmark. Rett og slett fordi mailen fra arrangøren forsvant på spam.

– Heldigvis ordnet det seg. Jeg kom i kontakt med arrangøren og nå er jeg klar for Ibiza. Konkurransen starter 3. juli og varer til 13. juli. Foreløpig er det hemmelig hvilke superstjerne som vil være til stede i år. I fjor var det Avici og året før var David Guetta de store stjernene. Slagordet til konkurransen er «The next superstar-DJ», smiler en forventningsfull DJ-deltaker.

- Det var utrolig deilig å få vite at jeg er en av 18 finalister som er videre til verdensfinalen. Det har egentlig ikke gått opp for meg ennå.

Konkurransen pågår i ti dager. Etter fem dager blir de første slått ut. Helt til slutt står det tilbake en vinner som stikker av med fast spillejobb på Ibiza og 100.000 euro i lommepenger.

– Det ville vært en drøm å vinne hele greia. Men det er en stor seier å få være med i verdensfinalen. Det blir en opplevelse for livet. Jeg opplever at drømmen går i oppfyllelse, sier Dan Olaisen.

Har noe å vise til

Uansett hvordan det går i Spania, mener Olaisen at deltakelsen vil gjøre ham mer ettertraktet.

– Det vil nok meg til å få flere spillejobber. Det er mange som lever av å være DJ. Drømmen er å leve at musikken. Jeg har funnet min egen stil og har jobbet mye med produsering av musikk, sier Dan Olaisen eller som han kan bli berømt som:

Dan Villa.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken