To turkamerater la ut på tur de nå har måtte avbryte: – De kommer fra paddeflat terreng og har nok fått en overraskelse her

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har igangsatt en redningsaksjon for to menn i 40-årene fra Nederland.

DEL

Mennene skulle etter planen krysse Seiland fra nord til sør, men måtte avbryte. Det er ingen dramatikk rundt omstendighetene, ettersom mennene er godt kledd, men de er snart fri for proviant. Der har derfor bedt om assistanse.

– De kommer fra et paddeflat terreng. De har nok fått en overraskelse her, sier politiets operasjonsleder Jan Arne Pettersen med et lystig humør.

Fra et flatt land

Store deler av Nederland ligger jo som kjent under havnivå. Nederlands høyeste punkt, Vaalserberg, er på 322,7 meter, ifølge Wikipedia.

I 12-tiden søndag befinner de to nederlenderne seg på cirka 400 meters høyde på Seiland. Derfra skal de komme seg ned til sjøen. Kystvakta skal plukke turistene opp der, ifølge politiets operasjonsleder Pettersen.

Dårlig vær

Turkameratene tok seg til øya med ferge til Kjerringholmen. Derfra skulle de spasere til destinasjonen Hakkstabben hvor de opprinnelig skulle bli hentet. De skulle selvsagt også ta turen innom isbreen på Seilandsjøkelen. Utfordringene for nederlenderne skyldes det dårlige været, ifølge Pettersen.

– Det har vær dårlig vær i det siste; et ufyselig vær. Det er mer vann i terrenget, og alle slike ting har gjort at de ikke har klart å holde tidsplanen sin. De har også gått nær tom for proviant, sier han.

De korte distansen mennene har å gå ned til sjøen skal gå fint, avslutter Pettersen.

Artikkeltags