Stor jubel i Hammerfest. Dette nygliset vil gjøre hele byen tryggere

JUBEL: Mandag var en stor dag for Hammerfest brannvesen.

JUBEL: Mandag var en stor dag for Hammerfest brannvesen. Foto:

Hammerfest brannvesen fikk hjem nygliset sitt mandag.

DEL

Ny stigebil har vært en lang kamp for brannvesenet i Hammerfest. I sju år har Tom Andreassen jobbet med å finne ut hvordan drømmebilen må være utstyrt for at innbyggerne skal få en tryggere branntjeneste. Mandag ankom det nye gliset byen.

– Vi er veldig glade for at vi fikk denne bilen. Nå kommer vi oss opp i høyden for å slukke brann, sier han.

Utfordringen har vært at enkelte bygg er så høye at en stigebil kan være nødvendig for å slukke brann effektivt. Men også branner i ordinære eneboliger vil la seg slukke raskere med en slik stigebil.

– Den siste brannen hadde vi i Idrettsveien. Hadde vi hatt høydeberedskap da kunne vi ha jobbet mye mer sikkert og vi ville ha blitt kjappere ferdig med å slukke brannen, sier Andressen.

Og legger til:

– Det handler om vår sikkerhet også. Vi har på lik linje med andre lyst å gå helskinnet hjem fra jobb.

Se hvordan stigebilen ble tatt imot i Hammerfest:

  Økt sikkerhet

  Sikkerheten til ansatte i brannvesenet vil øke betraktelig med stigebil som verktøy.

  – Det blir også bedre sikkerhet for innbyggerne. Jeg mener vi vil nå 99,8 prosent av bygningsmassen i byen, sier Tom Andreassen.

  Stigebilen i seg selv kostet 5,8 millioner kroner. I tillegg kom valutakostander og ekstrautstyr. Prislappen ender totalt på rundt seks millioner kroner.

  JUBEL: Mandag var en stor dag for Hammerfest brannvesen.

  JUBEL: Mandag var en stor dag for Hammerfest brannvesen. Foto:

  God følelse

  Andressen levner ingen tvil om at det var herlig og endelig få landet stigebilen.

  – Jeg har gått i barsel de siste tre årene. Hele prosessen har vært nervepirrende. Når leverandøren ringte og spurte om vi kunne komme og hente bilen, så var det ikke nei å få fra meg, sier han.

  Etter en litt lenger enn lang svipptur til Kristiansand og kjøretur hele veien opp gjennom Norge, ankom nybilen i Hammerfest mandag.

  – Jeg tok første fly til Flekkefjord hvor produsenten holder til. Så startet vi opp fredags formiddag. Vi måtte tross litt grusomt sørlandsvær. Vi holdt vel på å drukne Kristiansand-området, forteller han om turen oppover.

  Og legger til:

  – Det første jeg gjorde da vi kom til Hammerfest var å vaske bort to lag med mygg fra frontruta. Jeg gnikket bilen i 2,5 timer slik at alle får se den fine bilen, sier han.

  Artikkeltags