Bøbben & Yogi gir seg og takker fansen: – TUSEN FETTE takk

GIR SEG: Bøbben & Yogi sin låt Gir Gass spilte til platinatrofe.

GIR SEG: Bøbben & Yogi sin låt Gir Gass spilte til platinatrofe. Foto:

Bøbben & Yogi har bestemt seg for å la suksessen deres bli historie.

DEL

Etter 16 år og utallige konserter har Bøbben & Yogi, eller Bjørn Tore Bjørnsen og Thomas Olsen som de egentlig heter, bestemt seg for å gi seg. Duen melder selv om dette på sin facebookside mandag kveld.

Hammerfestingene startet hjemme på gutterommet. Derfra slo seg opp med partylåter med tekster som vekket oppsikt på grunn av sitt ungdommelige og noe grove innhold. Selv omtaler artistene det som «sjokkmusikk».

«Kukvask» og «Ta meg bakfra» er blant to deres mest kjente låter. Førstnevnte låt ble i starten ansett å være for grovt for radio, men ble i 2013 et tema på P3morgen etter massivt press på Facebook fra fansen. Det var første gang de ble spilt på nasjonal radio.

Senere hadde de superhiten «Gir Gass». Låten er i dag avspilt nesten åtte millioner ganger på Spotify alene. Låten ble av Staysman omtalt å være en slags nordnorsk nasjonalsang og et kunstverk. Bøbben & Yogi har siden den gang fått seg et platinatrofé, og kan se tilbake på et musikkeventyr få andre musikere har oppnådd.

Nå har de altså falt på avgjørelsen om å gi seg. Begrunnelsen at de ikke lenger har motivasjonen til å utvikle konseptet, og de ikke vil spille gamle slagere bare for å håve in cash.

På Facebook takker de fansen for å ha stilt opp for dem.

«Vi nådde så langt som det bortimot e mulig i Musikk-Norge, helt totalt uten hjælp fra media osv.
Alt va takket være DOKKER, som spilte, reklamerte, delte, og jungeltelgraferte som FAN! SYKT!

Så med det, vil vi si: TUSEN FETTE takk til alle de tusenvis av fete folk som har støtta oss, fulgt oss og kommet på konsertan våres å laga et HÆLVETES liv!!»

Artikkeltags