En mann i 20-årene er siktet etter straffelovens paragraf 281 for uaktsomt å ha forvoldt en annens død etter scooterulykken i Olderfjord i Porsanger hvor 19 år gamle Karine Emilie Negård mistet livet natt til søndag.

Det opplyser Øyvind Lorentzen, leder i Driftsenhet Finnmark, i en pressemelding mandag.

Avhørt og løslatt

Mannen ble pågrepet tidlig søndag morgen og deretter løslatt søndag kveld etter å ha blitt avhørt og blitt gjort kjent med siktelsen.

«Siktede har forklart seg om hendelsesforløpet, men av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å gå nærmere inn på hva han har forklart eller hvordan han stiller seg til siktelsen», skriver Lorentzen i pressemeldingen.

Videre:

«Det gjenstår fortsatt mange etterforskningskritt før politiet kan etablere en klar oppfatning om hva som har skjedd i forbindelse med ulykken natt til søndag. Etterforskningen fortsetter med vitneavhør og andre taktiske etterforskningskritt. Det blir også gjort ytterligere tekniske undersøkelser som kan bidra til å avklare hendelsesforløpet».

iFinnmark har tidligere omtalt at politiet mistenker at mannen kjørte med promille.

Forsvarer: – Erkjenner ikke straffskyld

Siktede har fått oppnevnt advokat Per Arve Amundsen som forsvarer. Per A. Amundsen sier til iFinnmark at han ikke vil si noe om de faktiske forhold i saken.

– Jeg kommer ikke til å si noe som helst utover at det ikke foreligger noen erkjennelse av noen som helst straffskyld, sier Amundsen.

Han ønsker ikke å kommentere hvordan klienten har det per nå.

– Det eneste jeg kan si er at det ikke er noen enkel situasjon for noen å være i og heller ikke for han, sier Amundsen.

– Hva gjør dere videre i saken?

– Vi følger etterforskningen videre fra politiets side. Utfra det vil vi vurdere å be om noen etterforskningsskritt og det har vi også gjort uten at jeg vil kommentere det nærmere, uttaler Amundsen.

Vil ikke gi ytterligere opplysninger

Leder for driftsenhet Finnmark, Øyvind Lorentzen, sier til iFinnmark at man på nåværende tidspunkt ikke ønsker å gå ut med ytterlige opplysninger av hendelsesforløpet.

– Vi har etterforsket saken og dannet oss et bilde og jobber videre med å få bildet til å bli enda tydeligere, sier Lorentzen.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvem som varslet politiet om ulykken.

Lorentzen sier han ikke ønsker å kommentere om siktelsen kan bli utvidet på senere tidspunkt.

– Vi ønsker ikke å gi øvrige opplysninger om saken før vi har avhørt alle vitner slik at ingen blir påvirket, fastholder han.

– Hvordan tok siktede å bli konfrontert med siktelsen?

– Det vil jeg ikke si noe om, svarer Lorentzen.

LES MER

LES OGSÅ: – Det er en tragedie, hele bygda er berørt

LES OGSÅ: – Hun var en positiv og strålende jente

LES OGSÅ: Sørger over Karine Emilie

LES OGSÅ: Unge i Hammerfest samles i kveld etter at ung kvinne døde: – Mange tar det tungt

LES OGSÅ: Politiet frigir navnet på kvinnen som omkom i scooterulykken

LES OGSÅ: Ung kvinne omkom etter å ha blitt påkjørt av snøscooter – politiet mistenker promillekjøring