Arbeidet med nyheisen starter til sommeren: Men først skal den gamle takkes av med smell og nattåpen bakke

Slalombakken Hammerfest

Slalombakken Hammerfest Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi starter nedriggingen av gammel-heisen allerede førstkommende søndag 2. april. Men først skal den takkes av med fyrverkeri og nattåpen bakke fredag, sier Cecilie Berg Huemer i Hammerfest alpinklubb.

DEL

Det var årsmøtet i Hammerfest alpinklubb som sist onsdag vedtok å investere i ny skiheis til alpinbakken i Hammerfest.

– Etter at et enstemmig kommunestyre hadde vedtatt å bevilge 4,6 millioner kroner til skiheisen, så avgjorde det saken. Det har samtidig vært fantastisk å oppleve det store engasjementet rundt skiheisen. Det er helt tydelig at folk i Hammerfest ønsker at tilbudet skal bestå. Endelig kan vi slippe jubelen løs. For nå går vi i gang, sier Huemer.

Den samlede prislappen på 6,8 millioner kroner, skal i tillegg til bevilgningen fra kommunen, finansieres med 1,25 millioner kroner i spillemidler, 460.000 kroner som er gaver og oppsparte midler samt en halv million kroner i dugnadsinnsats.

Starter nedrigging

Allerede førstkommende søndag starter nemlig klubbens ildsjeler med å rigge ned arbeidet.

– Alt som vi som medlemmer av klubben kan bidra med av arbeid, vil vi gjøre. Den nye heisen blir montert i løpet av sommeren og høsten. Samtidig blir både heistraseen og bakken utbedret ved at steiner fjernes og området gjøre bedre tilgjengelig selv med lite snø.

I november i fjor så det imidlertid mørkt ut for framtiden til byens alpinklubb. Etter 30 års drift var heisen blitt så gammel og slarket, at klubben var usikker på om den vill eklare en sesong til. Og penger til ny heis hadde ildsjelene ikke.

LES OGSÅ: Ildsjeler i Hammerfest nær ved å gi opp: – Nå er vi ganske fortvilet, for vi vet rett og slett ikke hvordan vi skal få løst dette

Men så begynte ting å skje.

LES OGSÅ: Solgte tingene sine for å redde skibakken

LES OGSÅ: Denne overrekkelsen gir alpinklubbens Arve all grunn til å juble

LES OGSÅ: Vil gi 4,6 millioner kroner til ny skiheis

Driftes på dugnad

– Prosessen har vært lang. Både foreldre og ungene har stått på med innsamling og aktiviteter. Alt fra arrangementer som scootercross i bakken i fjor, med samme opplegg denne helga, til salg av vafler. Bakken driftes på dugnad og det hadde aldri vært økonomisk forsvarlig å ta opp lån til ny heis. Så nå er vi veldig fornøyd. Kontraktssignering med heisleverandøren blir i løpet av april.

Men før nedriggingen starter søndag, skal heisen takkes av med nattåpen bakke fredag.

– Bakken holder åpent fra klokka seks på ettermiddagen til like over midnatt. Da takker vi av det hele med skikkelige smell. Bare vent og se. Vi takker alle som har stått på for å bidra til finansieringen av prosjektet og ser frem til å ønske alle store, små, nye og gamle brukere av bakken velkommen til en behagelig heisopplevelse neste sesong, sier Huemer.

Artikkeltags