To meter bredt ras gikk ved riksveien: – Melder sier det ble helt hvitt bak henne

Entreprenøren sjekker ut forholdene etter at snø skal ha rast ned fra berget i Klinkastupet i Hammerfest.

DEL

Finnmark politidistrikt har fått melding om et lite snøras på riksvei 94 ved Klinkastupet i Hammerfest søndag ettermiddag.

– Melder, som passerte området i bil, så raset gå rett bak henne. Hun beskrev det som at det ble helt hvitt bak henne, men bilene som kom etter så ut til å ha kjørt tvers gjennom. Derfor tror vi ikke at raset har gått over veien, sier operasjonsleder Asgeir Aule i Finnmark politidistrikt til iFinnmark i 17-tiden.

Politiet har varslet Veitrafikksentralen (VTS) som har bedt entreprenør om å sjekke ut området.

– Vi har bare fått den ene telefonen om dette, sier Aule.

– Ikke fare for nye ras

Klokken 18.10 kan operatøren ved VTS fortelle til iFinnmark at de har fått tilbakemelding fra brøytemannskapet i Hammerfest.

– De har vært på stedet. Det skal ikke ha rast snø ned på veien og det skal ikke være fare for nye ras, sier operatøren som også kan melde om åpne veier i hele fylket.

Raset er skal være rundt to meter bredt.

– Litt skumle forhold

Aule i politiet har heller ikke hørt om problemer på veiene i fylket denne helga.

– Men det er klart, i store deler av Finnmark har det falt en del snø i helga, og i dag er det fint og klart flere steder og mange vil ut og forholdene i fjellet er litt skumle nå med store snømengder, sier operasjonslederen.

Varslingsnettstedet Varsom.no melder om moderat snøskredfare, nivå 2, i Vest-Finnmark søndag: «Vær varsom i områder med ustabile fokksnøflak. Det finnes også vedvarende svake lag lenger ned i snødekket som kan påvirkes der snødekket er tynt» skriver de.

Mandag er faregraden ventet å øke til 3.

Artikkeltags