– Barentshavet best i verden

Riggen «Songa Enabler» borer for øyeblikket i Snøhvitfeltet.

Riggen «Songa Enabler» borer for øyeblikket i Snøhvitfeltet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Halfdan Millang, CEO i RN Nordic Oil, mener det ikke er noe bedre sted i verden å drive med olje og gass.

DEL

– Konklusjonen er at i et verdensbilde så kommer Barentshavet på topp hva det gjelder konkurransedyktighet. Vi er den beste offshore-regionen til å kombinere lav risiko og høy gevinst, sier Halfdan Millang, daglig leder i RN Nordic Oil.

Millang sier årsaken til dette i stor grad er på grunn av skattesystemet i Norge.

– Skattesystemet er svært godt gjennomtenkt og gjør at vi har lav risiko. I tillegg har det også skjedd en revolusjon innen boring i Norge som ikke har skjedd noen andre steder. Vi borer raskest og billigst, sier han.

LES OGSÅ: Regjeringen vil gi gass i Barentshavet

Millang forteller at lav oljepris faktisk er en fordel i Barentshavet.

– Barentshavet er det beste stedet du kan være om oljeprisen er lav, selv om mange tror det bare er en ulempe. Troen på Barentshavet blant dem som investerer er høy, og det gir uttrykk for at det er forventninger til at regionen skal leve, sier Millang, som var i Hammerfest tirsdag i forbindelse med Petro Arctics 20-årsjubileum.

Petro Arctic og RN Nordic Oil har ifølge petroarctic.no inngått et samarbeid med mål om å styrke leverandørindustrien i Barentsregionen, hvor leverandørindustrien i nord skal kunne delta bredt i utbygging og drift av petroleumsaktiviteten i Barentshavet.

RN Nordic Oil er datterselskapet til Rosneft, Russland største oljeselskap.

Artikkeltags