– Da han var liten gutt, tok han bussen på tvers av Oslo og dukket opp på jobben. Jeg fikk jo sjokk

SOM FAR SOM SØNN: Frode Nielsen Børfjord (t.h) er ny nyhetsredaktør i Adresseavisen i Trondheim. Pappa er Reidar Nielsen, som blant annet har vært ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad.

SOM FAR SOM SØNN: Frode Nielsen Børfjord (t.h) er ny nyhetsredaktør i Adresseavisen i Trondheim. Pappa er Reidar Nielsen, som blant annet har vært ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå blir Frode Nielsen Børfjord (53) fra Hammerfest nyhetsredaktør i Adresseavisen.

DEL

Frode Nielsen Børfjord (53) fra Hammerfest blir nyhetsredaktør i Trondheims-baserte Adresseavisen. Det melder nettavisen Medier24 torsdag.

– Adresseavisen er et av landets mest kreative, modige og fremoverlente mediehus i en bransje i omstilling. Det sees tydelig i produktutviklingen, den redaksjonelle kvaliteten i alle kanaler og ikke minst styrken i nyhetsformidlingen, sier finnmarkingen til nettavisen.

Børfjord er vokst opp i en mediefamilie. Han er sønnen til tidligere Finnmark Dagblad-redaktør, Reidar Nielsen, og bror til Nordlys sin journalist, Bengt Nielsen. Han er født på Hammerfest sykehus og vokst opp i Sætergamdalen, men familien flyttet til Tromsø da pappa Reidar ble redaktør i Nordlys.

Senere gikk turen til Oslo.

Tidlig krøkes

Pappa Reidar Nielsen i Hammerfest har for kort tid siden snakket med sønnen da iFinnmark ringer.

– Han fortalte det nylig. Det er en utfordring av de helt store for en pressemann. Adresseavisen er en av de store avisene i Norge som drives veldig godt, så det er en kjempejobb han har fått. Jeg er veldig glad på hans vegne, sier pappa Reidar.

Han forteller om Frode som en tidlig engasjert gutt.

– Jeg husker godt da jeg jobbet i Arbeiderbladet i Oslo. Han var jo bare en liten gutt da han plutselig dukket opp på jobben. Han hadde tatt bussen på tvers av byen. Jeg fikk jo sjokk!

Likevel understreker Reidar at han aldri har lagt noen press på sønnene for å få de inn i mediebransjen.

– Nei, det har de greid helt selv, ler han og fortsetter:

– Men har de hatt behov for råd, så har jeg forsøkt å gi dem det etter beste evne.

Lang karriere

I voksen alder fikk Frode derimot god grunn til å dukke opp i ulike redaksjoner. I sin lange mediekarriere har han vært innom både NRK, VG og Dagbladet. De siste to årene har han derimot jobbet hos Vegdirektoratet og Norsk vegmuseum.

Nå skal han altså inn i nyhetsredaktørjobben hos Adresseavisen som overtaker for Kirsti Husby som ble ny sjefredaktør i avisa.

– Det er et fremtidsrettet mediehus i en spennende region, med en dyktig stab og en ressurssterk ledergruppe jeg er veldig glad for at jeg nå blir en del av, sier Børfjord til Medier24.

Artikkeltags