Dronningen skal åpne Fyrvokterveien

Dronning Sonja kommer til Hammerfest i sommer.

Dronning Sonja kommer til Hammerfest i sommer. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

12. juli kommer dronning Sonja til Sørøya for å åpne Fyrvokterveien.

DEL

- Da har Hammerfest kommune fått en veldig hyggelig beskjed om at Hennes Majestet Dronningen skal besøke Hammerfest 12. juli i år. Hun skal konkret til Akkarfjord på Sørøya og ha offisiell åpning av Fyrvokterveien. Dette er et samarrangement mellom Bygdelaget og Hammerfest kommune. Dette kommer til å bli trivelig, skriver ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest kommune på sin Facebook-side.

Turinteressert

Initiativet ble tatt av Akkarfjord Bygdelag, i samarbeid med kommunen. Forespørselen til dronningen ble sendt for lengesiden og i dag kom svaret.

- Dronningen er turinteressert, og vi sendte med bilder av området. Jeg tror hun smeltet for naturen, sier Jakobsen.

Ordføreren tror ikke de kunne fått noen bedre til å åpne veien.

- Åpningen skjer på en fin tid på sommeren. Jeg håper at bygdefolket og alle i kommunen stiller opp og blir med på turen, sier Jakobsen.

- Vi er glade og stolte over at hun har takket ja til å komme, sier ordføreren.

Restaurert

Arbeidet med å restaurere den gamle fyrvokterveien, ut til Tarhalsen på nordre Sørøya, ble startet i 2007.

Det er bygget nytt rekkverk, montert nye trappestiger og satt opp en turhytte på Tarhaldseidet.

Prosjektet er et samarbeid mellom Hammerfest kommune og Kystverket for Troms Finnmark (grunneier). Hammerfest Maritime Service AS er hovedkontrakttør. Prosjektet er finansiert av Hammerfest kommune med støtte fra Kystverket for Troms Finnmark, StatoilHydro, Eni Norge og Fylkesmannen i Finnmark.

- Tarhalsen representerer noe av det villeste og flotteste vi har av kystnatur i Hammerfest kommune. Området byr på en rik flora og fauna, storslagne utsikter og masser av utfordringer for den turglade. Dette er turen du ikke vil angre på, skriver kommunen om turen på sine egne hjemmesider.

Artikkeltags