Goliat FPSO snart klar for utsleping

Goliat FPSO er nå på det nærmeste klargjort for utsleping til feltet. Ved gunstige værutsikter skjer det en av de nærmeste dagene.

Goliat FPSO er nå på det nærmeste klargjort for utsleping til feltet. Ved gunstige værutsikter skjer det en av de nærmeste dagene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Første forsøk stoppet av dårlige værutsikter.

DEL

Etter planen skulle Goliat FPSO slepes ut mot feltet seint tirsdag kveld. Værutsiktene satte imidlertid stopper for slepingen fra Ersvika ved Seiland.

Plattformen har ligget på reden ved Hammerfest for klargjøring de siste ukene. Her er systemene i boligkvarteret blitt sjekket og kontrollert.

Slepingen ut til feltet er beregnet å ta ca. 15 timer. Ute på feltet er det en betydelig større jobb å gjøre før testingen av selve produksjonsutstyret kan starte.

Først skal de 14 sugeankrene som er satt ut på forhånd, kobles til plattformen med kraftige kjettinger og trosser. Når plattformen er vell forankret skal kraft- og kommunikasjonskabelen til land kobles til og det skal også stigerørene fra produksjonsbrønnene som allerede er ferdig. Boringen av produksjonsbrønner har allerede pågått flere år, og fortsetter med boreriggen «Scarabeo 8». Dette har imidlertid ingen betydning for produksjonsstart som skjer fra brønner som allerede er klare.

Kommunikasjonssjef Andreas Wulff opplyser at det også er noen mindre tekniske ting som må på plass før slepingen kan starte. Meningen er at dette skal skje en av de nærmeste dagene.

Artikkeltags