iFinnmark har vært i kontakt med en bekymret mamma i Hammerfest. Hun forteller at hennes datter og datterens venninne, begge i begynnelsen av tenårene, ble seksuelt trakassert og antastet av fem menn av utenlandsk opprinnelse.

Tenåringsjentene spaserte i Strandgata i Hammerfest da de fikk oppmerksomhet fra en gjeng som jentene oppfattet som voksne menn. Jentene forsøkte å se på mobilen og være unnvikende for enhver form for kontakt, men de fem personene skal ha blitt for nærgående denne lørdag ettermiddag.

– Jentene blir forfulgt av fem personer som lager kysse- og smattelyder. De sier «dere er så fine», de vil ta bilder av jentene og de klår på rumpen til en av dem, gjenforteller moren til en av jentene. Hun ønsker å være anonym av hensyn til ungene.

Ble forfulgt

Da jentene snudde og gikk i motsatt retning for å slippe unna mennene, gikk de ned mot Arktisk kultursenter (AKS), men mennene fulgte etter også da, ifølge moren.

– Jentene gikk så ned ved AKS og gikk mot Narvesen. Da gikk mennene forbi jentene. Plutselig snudde den ene seg og slo en av jentene på rumpa, så hardt at det svei lenge etterpå, sier hun og legger til:

– Tenåringene ble så redd at de sprang til Narvesen og gjemte seg der til de ble hentet.

Tre av mennene skal ha dratt inn på Banjer'n Pub etter at jentene la på sprang.

– Uakseptabelt

Jentene ble hentet av den ene jentas far.

Den bekymrede moren sier at oppførselen til disse unge mennene er forkastelig.

– Som forelder er det vår oppgave å signalisere at denne oppførselen er uakseptabel. Jeg er glad dette skjedde på høylys dag, men samtidig er jeg skremt. Jeg synes ikke noe om at mennene skal oppføre seg slik, at unge jenter ikke skal få gå i fred. Det er helt forkastelig.

Saken vil bli anmeldt.

Ber om tips

Politiets etterforskningsleder i Finnmark politidistrikt Bjørn Tore Svendsen bekrefter at de har fått en henvendelse på denne hendelsen. Politiet har så langt ikke avhørt jentene og kjenner bare saken etter et midlertidig avhør tatt på politistasjonen rett etter forulempingen skal ha skjedd.

– Det dreier seg om en gruppe eldre ungdommer som har hatt en uheldig oppførsel, hvor det skal ha forkommet trakassering i ord og til en viss grad også berøring. Vi kommer til å følge dette opp i morgen, sier Svendsen mandag kveld.

Politiet kjenner ikke identiteten på de fem mennene, og ber publikum om tips.

– Det skal være fem gutter av utenlandsk opprinnelse, jeg vet ikke om de bor i byen. Vi ønsker informasjon om identiteten på guttene, men vi har lite å gå på nå før jentene er avhørt.