Gå til sidens hovedinnhold

Frank Arne ble værfast her: – Det er helt ubegripelig

Artikkelen er over 4 år gammel

Frank Arne Dagsvold kom seg ikke bort Seiland tirsdag morgen med begrunnelse fra Boral om dårlig vær. Men det er det ingen på øya som forstår.

Ferga som skulle gå fra Seiland til Kvaløya ble innstilt tirsdag morgen med begrunnelsen uvær. Frank Arne Dagsvold og andre forsto ikke hvorfor, for været var i utgangspunktet ikke så dårlig ved fergeleia denne morgenen.

– Om det er værhardt lengre ute? Nei, ikke slik været er nå. Det bruker å være stilla på andre siden, og det er mest når det «landvind» at den tar der ute, sier han.

Ble værfast

Dagsvold mener det er ubegripelig at ferga ikke skulle gå i været som var, og viser til bilder han har tatt fra fergeleia.

MF Hasfjord er satt inn i sambandet i stedet for MF Akkarfjord. Hadde sistnevnte ferge vært i sambandet ville ikke avgangen ha blitt innstilt, følge Dagsvold.

– Vi skulle på jobb og er nå værfast her. Det er ikke første gang. I forrige uke var det også stengt. Og den ferga skal gå helt til sommeren; det kommer til å bli mye innstillinger, sa han oppgitt tirsdag formiddag.

– For dårlig

Leder i Nordre Seiland Friluftsforening Oddmund Pedersen er også skuffet over reserveferga som er satt inn.

– Enten er det en drittdårlig ferge, eller så er det mannskapet som ikke behersker ferga. Sånn snakker folk om det, sier han.

Pedersen mener det er for lettvint å innstille avganger når reserveferge er satt inn i sambandet.

– Spesielt farvann

– Vi plagdes i dag på grunn av vindrosser, og valgte å kansellere, svarer rederileder i Boreal Steinar Mathisen.

Han mener MF Hasfjord er egnet til å gå i disse farvannene – men oppgir at fergesambandet til Seiland er spesiell.

Fergeleiet er egentlig ikke beregnet for større ferger som M/H Hasfjord, og det er trangt i området. Ferga er heller ikke en pendelferge som er lik i begge endene, men av den gamle typen som behøver å snu – noe som ikke var mulig, ifølge rederilederen.

– Det er mye strøm og vind, og trange åpninger inn til fergekaia. Vi setter sikkerheten høyt på at de ikke tar sjansen, sier han.

M/F Akkarfjord er inne til årlig sjekk, og skal ombygges noe. Den kan være tilbake i drift om tre uker.

 

Kommentarer til denne saken