Gå til sidens hovedinnhold

Norske teknologer samles i Hammerfest

Utvidet Arctic Operations 2017:

Artikkelen er over 4 år gammel

Flere hundre norske teknologer samles i Hammerfest i flere dager i slutten av oktober.

Hammerfest: Det er Norsk Forening for automatisering (NFA) og Industriens forening for elektronikk og automatisering (IFEA), en avdeling under NHO-foreningen Norsk Industri, som har valgt å legge sin årskonferanse til Hammerfest i tilknytning til Kinevos årlige konferanse for leverandørindustrien i Arktisk, Arctic Operation.

Teknisk arrangør

Daglig leder i det lokale teknologiselskapet Kinevo, Jan Tore Markussen, er glad for at de to sentrale organisasjonene har valgt å knytte sine samlinger opp mot den mer spesialiserte konferansen for leverandørindustrien i nord.

– Vi har forventninger om at dette vil være en berikelse for begge konferansene, sier han. Kinevo har også påtatt seg den tekniske tilretteleggingen også for den nasjonale samlingen i regi av de to organisasjonene.

Robotisering

Den innledende konferansen har et faglig besøk på Melkøya, men har ellers digitalisering og robotisering i industri og næringsliv som hovedtema.

Her stiller foredragsholdere fra ledende teknologiselskaper som ABB, Siemens og Secure NOK, for å nevne noen.

Operasjon i Arktis

Det endelige program for årets Arctic Operations er på det nærmeste klart. Hovedfokus er som tidligere operasjoner i arktiske områder – hva som kreves og hva som kan leveres.

Bl.a. settes fokus på forskningsprogrammer for leverandørindustrien som er lite benyttet av industrien i Finnmark.

Ringvirkninger er en naturlig del av konferansen og det blir som vanlig en oppdatering fra de aktuelle operatørselskapene om status for prosjekter og leting i Barentshavet.

Venter temperatur

En egen paneldebatt med utgangspunkt i bl.a. den siste levert-rapporten er ventet å gi litt høy temperatur.

– Den siste var ikke spesielt god, særlig for Troms og Nordland. Derfor er det store forventninger til kommende utbygginger. Det kan bli litt kamp om posisjoner spesielt for Johan Castberg som ligger først i løypa, tror Markussen.

Statoils leverandørdag

Nytt av året er at Statoil legger sin leverandørdag i Hammerfest i forkant av Arctic Operation.

Her stiller Statoil med toppsjefen for selskapets anskaffelser, Pål Eikrem, sammen med Drift Nords industrikoordinator Astrid Foyn-Bruun blant andre.

Den forestående utbyggingen av Johan Castberg er ikke eneste tema. Snøhvit, Norne og Aasta Hansteen er også i løypa med anskaffelser.

– Vi ønsker dialog og tilbakemeldinger. Leverandørene skal bli kjent med oss, og vi skal bli kjent med hva det lokale og regionale kan tilby, sier Foyn-Bruun.

Kinevo er på sin side glad for at Arctic Operations slik forsterkes som det fremste møtested for leverandører i nord, sier Markussen.

Populært møtested

Det er fjerde gang Kinevo arrangerer leverandørkonferansen Arctic Operations.

Årlig har denne samlet mellom 125 og 150 deltakere. Med tilknytningen til de nasjonale teknologimiljøene er årets konferanse ventet å øke interessen betydelig.

– Vi får svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Evalueringen av fjorårets konferanse ga en totalscore på 4,71 av fem mulige.

Konferanseapp

Som seg hør og bør for et teknologiselskap har Kinevo også utviklet en egen konferanseapp som får sin debut på årets konferanse.

Den er lagt opp generelt og meningen er å tilby den til andre konferansearrangører, sier Markussen.

Fakta Arctic Operations

Sted: Hammerfest, Arktisk Kultursenter

Tidspunkt: 24.–26. oktober

Fokus: Leverandørindustrien og ny teknologi for nordområdene

I år: Forsterket fokus på markedsmulighetene.

Arrangør: Teknologiselskapet Kinevo, Hammerfest

 

 

Kommentarer til denne saken