– Hammerfest har alltid vært en handelsby, og det ønsker vi også å framstå som

Odd Charles Karlsen, fra Næringslivsdagen i fjor.

Odd Charles Karlsen, fra Næringslivsdagen i fjor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Slik blir Næringslivsdagen i Hammerfest.

DEL

– Det vi prøver å sette fokus på er hvordan Hammerfest blir sett utenfra. Hammerfest har alltid vært en handelsby, og det ønsker vi også å framstå som, sier Odd Charles Karlsen, direktør i Hammerfest Næringsforening.

Onsdag 15. februar arrangeres Næringslivsdagen i Hammerfest for syvende gang. Da kan man blant annet få svaret på hvordan Hammerfest oppleves utenfra.

LES OGSÅ: Tre bedrifter nominert til serviceprisen

– Vi har hatt besøk av en «mystery shopper», en utenfra med nye øyne på byen. Han har bodd på forskjellige hoteller, handlet og spist ulike steder, og snakket med folk. Resultatene fra dette legges fram på næringslivsdagen, og det er jeg veldig spent på, sier Karlsen.

Inspirasjon

Til Arktisk kultursal kommer en rekke folk fra lokalt næringsliv, blant annet fra Jernteppet, Kreativ Industri, Seiland Barnefestival, Niri og Kvalsund kommune. Dagen starter med en minglelunsj før ulike foredragsholdere skal opp på scenen.

– Vi skal blant annet se på det at vi har mange arrangementer og festivaler i Hammerfest. Dette trekker folk til byen og skaper engasjement lokalt, men hvordan kan man utnytte aktiviteten som skapes? Hva kan næringslivet gjøre? spør Karlsen.

– Folk er engasjerte

Karlsen sier at det i fjor kom omtrent 120 deltakere til Næringslivsdagen. Han håper på at det tallet vil bli matchet i år.

LES OGSÅ: Rekordbesøk for næringslivsdagen

– Folk er engasjerte i byens næringsliv. For eksempel da vi ba folk komme med forslag til serviceprisen fikk vi veldig mange forslag, sier han.

Dagens avsluttes med festmiddag og utdeling av priser på Scandic Hotel. I år er Finnmark kjøtt, Elkjøp og Tech´s AS nominert til Serviceprisen, som deles ut i et samarbeid mellom Hammerfest Næringsforening, Hammerfest kommune, Sparebank1 Nord-Norge og Finnmark Dagblad.

Artikkeltags