Andreas klonet seg i julevask-krigsdans

- God jul, ønsker julevideokomponist Andreas Fliflet.

- God jul, ønsker julevideokomponist Andreas Fliflet. Foto:

Inspirert av hakadansen til urfolket på New Zealand, har musiker Andreas Fliflet klonet seg selv i en egenkomponert macho-versjon av julesangen «Så går vi rundt om en enebærbusk». Nå går julekort-videoen sin seiersgang på nettet.

DEL

Etter å ha gått lei av å skrive sine tradisjonelle årlige julekort, kom komponisten i 2011 første gang på ideen om å komponere en julevideo for å sende til alle sine venner. Reaksjonene lot ikke vente på seg, allerede første video ble delt tusenvis av ganger. Siden er det mange som både venter og forventer den årlige julevideoen fra Fliflet.

– Med venner over hele verden er julevideoene en måte å holde kontakt på. Det funker det, sier Fliflet over telefon fra Salta i Nordvest-Argentina hvor han er på juleferie sammen med sin argentinske kone Adriana og deres to barn Fredrik på elleve og August på åtte.

Fliflet bodde og jobbet i en årrekke som landsdelsmusiker i Hammerfest før han begynte på sitt nåværende undervisningsarbeid ved UiT Musikkonservatoriet .

– Men hvor henter han ideene fra?

– Hehe, det kan du saktens spørre om. Jeg lager forskjellige videoer hvert år, alle med ulike temaer. I år så jeg en haka-video fra en skole på New Zealand mens jeg satt og lurte på hva jeg skulle finne på i år. «Hva med å kombinere det overmacho uttrykket med tekst som beskriver sysler som husvask og pynting?» tenkte jeg. Og så gjort.

Han brukte ei natt på å spille inn låten, men flere dager på å sette den sammen.

– Videoen er satt sammen på en fem år gammel skabbete laptop som gjerne ikke vil det samme som meg. Det tar sin tid. Men jeg ble da ferdig til slutt, så bitte lille julaften kunne jeg trykke send.

(Artikkelen fortsetter under årets hilsen)

 

I og med at Fliflet synger på norsk, er det ikke alle som får med seg innholdet.

– Jeg har fått et par «hva i alle dager?»-reaksjoner fra Amerika, hvor man naturligvis ikke kjenner sangen. Folk som ikke skjønner referansen og som mer eller mindre spøkefullt lurer på om man bør ringe fastlegen eller ikke, flirer Fliflet som i anledning jula deler både machohusvask-dansen og alle sine tidligere julekortvideoer med ifinnmark.

Se hilsningene fra Fliflet:

Artikkeltags