Sterke historier og utstillinger under årets flyktningdag

STERKE HISTORIER: - Historier på tvers av tid og sted er kjernen under årets flyktningedag, inviterer museumspedagog Maria Stephansen.

STERKE HISTORIER: - Historier på tvers av tid og sted er kjernen under årets flyktningedag, inviterer museumspedagog Maria Stephansen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjenreisningsmuseet i Hammerfest arrangerer flyktningdagen fra torsdag til og med lørdag. Fokuset i år er de personlige historiene på tvers av tid og sted.

DEL

I kveld torsdag inviterer museet til en egen foredragskveld med bokaktuelle Asbjørn Jaklin og Inger Selven Watts. Tidligere i dag har velkomstklassen på Breilia ungdomsskole sammen med kunstterapeut Sigrid Larsen lagd av traumer til et kunstverk som åpnes på museet selve hoveddagen lørdag. En dag full av foredrag, utstillinger, film og kafé.

– Dette kunstverket er kjernen i årets markering. De personlige sterke historiene fra flyktninger av i dag. Museet blir denne dagen en møteplass hvor finnmarkinger og dagens flyktninger kan møtes og dele like erfaringer og opplevelser, sier museumspedagog Maria Stephansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken