Gå til sidens hovedinnhold

«Få» vil møte helseministeren: – Hadde håpet på i hvert fall 150 eller kanskje 200

Artikkelen er over 2 år gammel

Litt over halvparten så mange påmeldte i år som i fjor.

I neste uke stiller helseminister Bent Høie på seminaret «Helse i Finnmark 2018, Sammen for finnmarkingen».

Men det er ikke så mange påmeldte til arrangementet i Kirkenes, som Marianne Sivertsen Næss fra tverrpolitisk helseutvalg hadde håpet på. «Bare» 56 har meldt sin ankomst hittil.

– Jeg hadde håpet på stor interesse når ministeren skal hit. I fjor var det godt over 100 som deltok. Jeg vet at mange i etterkant sa at «dette skulle jeg vært på, men visste ikke om». I år har vi vært tidligere ute med å annonsere, og har nye arrangører som Helse Nord, Øst-Finnmark regionråd, Vest-Finnmark regionråd, KS og Finnmarkssykehuset. Så jeg hadde håpet på i hvert fall 150, kanskje 200 påmeldte, sier Sivertsen Næss.

– Handler om oss

Det er et viktig arrangement, fremmer hun.

– Det er et veldig godt program som handler om helsetilstanden i Finnmark, hvordan det står til med oss. Særskilte utfordringer hos den samiske befolkningen, samhandling, og velferdsteknologi står også på programmet. I tillegg tar vi for oss bemanning og kompetanse, som er den kanskje aller største utfordringa kommunene vil oppleve framover. Vi får mange flere eldre, og samtidig færre yrkesaktive.

Seminaret er for alle som er interessert.

– Det retter seg mot alle som bryr seg om finnmarksspesifikke helseproblemer. Både fagfolk og politikere møter.

Startet i fjor

Initiativet ble startet i fjor, og Sivertsen Næss ønsker at arrangementet skal leve videre.

– Det startet som et initiativ i fjor av tverrpolitisk helseutvalg i Hammerfest, og ønsket er å skape en årlig arena for å få beslutningstakere og fagfolk til å diskutere våre helseutfordringer. Det er siste året jeg er inne som en veldig aktiv aktør, stafettpinnen leveres videre. Veldig fornøyd med at vi har fått slike viktige aktører når det gjelder utviklingen av Finnmark, med som arrangører. Så håper vi selvfølgelig at helseministeren ser dette som en årlig reise og tar turen nordover også kommende år, sier Sivertsen Næss.

Hun sier videre at kommende fylkeslege, Anne Grethe Olsen, har vært en veldig stor ressurs i å få arbeidet på plass.

iFinnmark får også Olsen i tale om påmeldingen så langt.

– Man må nesten se når konferansen er, hvor mange som kommer, sier hun.

 

Kommentarer til denne saken