Her kan du feire gratis julaften: – Hele byen har bidratt, det er fantastisk!

ARRANGERER JUL: Linda Duurhuus og datteren har fåt låne lokaler av Frivillighetssentralen, og arrangerer i dag gratis julaften i Hammerfest til alle som ønsker å delta.

ARRANGERER JUL: Linda Duurhuus og datteren har fåt låne lokaler av Frivillighetssentralen, og arrangerer i dag gratis julaften i Hammerfest til alle som ønsker å delta. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På frivillighetssentralen i Hammerfest kan alle som ønsker det ta turen og feire julaften med god mat, drikke og gaver sammen med andre. Det har Linda Duurhuus og datteren sørget for.

DEL

Linda Duurhuus og datteren Eline Beate (17) gikk tidligere i november ut med en invitasjon om at de som ønsket kunne feire jul hjemme sammen med dem.

Det var andre året på rad de gjorde dette.

Tradisjonell feiring

Etter at frivillighetssentralen ringte og tilbudte lokalene sine til disposisjon sik at ville bli plass til flere, vokste arrangementet betraktelig.

– Her det nå dekket til julefeiring, og det blir tradisjonell julemat med lutefisk, ribbe, og pinnekjøtt, forteller Duurhuus.

BAKGRUNN: Linda og datteren Eline Beate åpner nok en gang hjemmet sitt på julaften: – Håper vi blir flere i år

– Folk er fantastiske!

Og selvsagt er det pyntet med juletre, og det blir servert deilige kaker og kaffe. Til og med gaver til alle som tar turen er på plass.

– Alle gavene er donert av privatpersoner, og all maten har vi fått fra lokale butikker. Folk her i Hammerfest er helt fantastiske!, slår Duurhuus fast.

– Hvor mange gjester forventer dere i dag?

– Så langt blir vi 25 personer, men det er plass til flere. Ikke vær redd for å ta kontakt eller bare kom klokken 16.00. Vi har mat og plass til flere, påpeker hun.

Mange hjelpsomme mennesker

Det blir også lagt opp til gratis transport til og fra feiringen for dem som trenger det.

– Til og med da bilen min gikk dunken spurte jeg på Facebook om noen hadde tips om reparasjonsmuligheter på lille julaften. Da ringte plutselig Avis og ville låne meg bil nå i jula. Helt utrolig hvor hjelpsomme folk er, påpeker Duurhuus.

Hun kan fortelle at de er i rute til feiringen.

– Nå er jeg sikker på at det blir en virkelig fin feiring for alle, og vi gleder oss masse, avslutter hun!

Julaften arrangeres fra 16.00-21.00 på Frivilighetssentralen i Hammerfest.

Artikkeltags