Tankeren «Hilda Knutsen» fra Knutsen OAS Shipping startet lastingen av den historiske oljen tirsdag, og fortsatte onsdag.

Hans Kr. Hansen har tatt bilder fra tankskipet under lasting av den aller første lastingen, og er stolt av operasjonen.

– Vi her på Hilda Knutsen, mannskapet på Goliat og folk i Finnmark er pionerer i norsk petroleumsindustri. Disse edle dråper skal vi nå frakte til Rotterdam for lossing.

Er i testfase

For oljeselskapet Eni Norge betyr det at nok en milepæl er nådd, men ifølge kommunikasjonssjef Andreas Wulff i selskapet er produksjonen på feltet fortsatt i en testfase.

– Nå skal alle deler av losse- og lastesystemene testes ut. Det har ikke vært mulig før vi hadde tankbåten på plass, forklarer han.

Noe værhindret

I dag tidlig ble lastingen noe værhindret og tankbåten måtte kobles fra plattformen. Dette bedret seg noe utover formiddagen, og lastingen pågikk etter det som normalt, opplyser Wulff.

– Vi regner med å avslutte i løpet av onsdagen eller tidlig torsdag morgen, sier Wulff.

Den første lasten vil bli levert i Rotterdam/Nederland.

Fortsatt testfase

– Produksjonen på feltet er fortsatt i en testfase, men har gått svært bra så langt. Det er likevel usikkert når Goliat FPSO kan komme opp til topp produksjon som er 100.000 fat olje per dag, avslutter Wulff.

Ved full produksjon vil en tankbåt forlate feltet med full last ukentlig.

En av tre tankere

Tankbåten «Hilda Knutsen» fra Knutsen OAS Shipping er en av tre såkalte skytteltankere som skal gå mellom Goliat-feltet og markedet.

To av disse er bygget for Eni Norge, én for Statoil som er partner i Goliat-lisensen.