Remco Boere ferdig i HFK

FERDIG: Remco Boere blir ikke trener for HFK i 2016 i 3. divisjon avdeling 12. Klubben har tidligere påpekt at det ikke er sportslige, men økonomiske årsaker som ligger bak avtalen om terminering av kontrakten.

FERDIG: Remco Boere blir ikke trener for HFK i 2016 i 3. divisjon avdeling 12. Klubben har tidligere påpekt at det ikke er sportslige, men økonomiske årsaker som ligger bak avtalen om terminering av kontrakten.

Artikkelen er over 3 år gammel

Remco Boere får en økonomisk kompensasjon for å ikke fortsette som HFK-trener.

DEL

Det ble to år som trener i Hammerfest FK for den nederlandske treneren Remco Boere. Han hadde en avtale med 3. divisjonsklubben om en opsjon på en ny sesong etter årets sesong, men på bakgrunn av klubbens økonomiske situasjon er nå trener og klubb enige om å ikke fortsette samarbeidet.

– Avtalen er nå signert, og vi er enige om en terminering av kontrakten. En avtale som begge parter kan leve med, forteller styreleder i HFK, Nils Roger Simensen.

Avtalen innebærer en økonomisk kompensasjon, ettersom kontrakten avsluttes ett år før tiden. Hvor mye denne kompensasjon er på vil ikke klubben gå ut med.

– Vi kan leve med det, og det er gunstig for klubben å ikke ha for høye forpliktelser framover, sier Simensen.

Ny trener

Boere vil lede laget ut året, før han står fritt til å finne seg en annen arbeidsgiver. Sportslig utvalg har parallelt med forhandlingene om en terminering av kontrakten til nederlenderen jobbet med en erstatter.

– Siden det var sannsynlig at dette ville skje har SU jobbet med ting parallelt, sier Simensen, som sammen med klubben vil se etter ny trener lokalt.

– Det er lokale krefter vi ser etter.

Heltidsansatt

Styrelederen i HFK ser ikke bort fra at de kommer til å ansette en trener i en full stilling, men at det ikke vil være på de vilkårene eller nivået som Remco Boere har hatt.

– Det vil være en kontrakt på et håndterbart nivå, hvor det vil være snakk om en kombinasjon hvor man utnytter ressursene på andre felt, fortelle Nils Roger Simensen, som påpeker at de ikke ønsker å ansette en heltidsansatt med ansvar for bare ett lag.

– Det ønsker vi å endre på, sier Simensen, som har en rekke oppgaver en ny hovedtrener kan være med å bidra i framtiden.

– Vi har en god del arrangementer og andre prosjekter man trenger folk.

Artikkeltags