Psykologspesialist ved Voksenpsykiatrisk poliklinikk (VPP) i Hammerfest, Malin Fors vant, har fått den amerikanske forfatterprisen, Johanna K. Tabin Book Proposal Prize, som deles ut av APA Books og American Psychological Association Division 39.

Prisen er 1000 dollar eller rundt 8000 kroner omregnet til norske kroner, og en bokkontrakt hos American PsychologicalAssociation sitt forlag, APA Books. Det er en av verdens største bokforlag innen psykologi, skriver Finnmarkssykehuset HF i en pressemelding.

Fors vant konkurransen for «Førstegangsforfattere», med sitt bokforslag «A Grammar of Power in Psychotherapy». Dette er den andre teksten i hennes pågående doktorgradsarbeid som adresserer maktspørsmål innenfor psykoterapi på forskjellige måter.

Skriver om makt

Fors skriver om hvordan eksterne sosiale maktordninger som kjønn, alder, seksualitet, etnisitet og så videre påvirker maktbalansen mellom terapeut og pasient.

– Hva skjer for eksempel når en eldre autoritær mann skal gå i terapi hos en ung kvinne? Det er slike forhold jeg studerer, sier Fors.

Stor ære

Prisen fikk hun utdelt i Atlanta. Hun er akkurat kommet hjem igjen, og er både stolt og glad.

– Jeg er så veldig, veldig glad! Det er selvfølgelig en stor ære å få en amerikansk bokkontrakt og jeg er inspirert og ivrig til å sluttføre arbeidet, sier hun.

Hun takker Finnmarkssykehuset for å ha lagt til rette for kombinasjon av både forskning og klinisk arbeid.

– Denne anerkjennelsen fra American Psychological Association viser at man kan bo i Finnmark men fortsatt vare i takt med internasjonale fagmiljø.