Natt til søndag døde en ung kvinne fra Hammerfest etter at hun ble påkjørt av en snøscooter. Det var 19 år gamle Karine Emilie Negård som omkom.

LES SAKEN: Ung kvinne omkom etter å ha blitt påkjørt av snøscooter - politiet mistenker promillekjøring

I kveld samles ungdommene på Bootleg.

– Vi har åpnet Bootleg fra klokka 19 i kveld, for at de skal ha en plass å komme sammen. Både vennene hennes og andre som føler at de har et behov for det. Vi har også satt kriseteamet i sving, som også vil være til stede.

LES OGSÅ: Politiet frigir navnet på kvinnen som omkom i scooterulykken

– Mistet en venninne

– Hva tenker du om at en ung kvinne døde så brått?

– Det er en veldig trasig hendelse for alle parter. Mange har mistet en venninne, en klassekamerat, og jeg vet at mange tar det tungt. Det er nok veldig trasig for alle parter, ikke minst for foreldre, slekt og søsken. Det er nok også trasig for venninna som var med henne, at det fikk et så tragisk utfall kommer hun nok til å tenke på resten av livet, sier Jakobsen.

Helsesøster kommer på skolen

Konstituert rektor på Hammerfest videregående skole, Daniel Randolph, sier at de også møter forberedt på skolen mandag morgen.

– Vi er rigget med helsepersonell som skal være tilgjengelig på skolen i morgen. I første omgang er det helsesøster, og så skal kanskje utekontakten komme. Så får vi se hva vi gjør utover det.

De ansatte og elevene vil bli informert om dødsfallet, legger han til.

– Det er veldig trist å høre om dette. I et så lite samfunn som vi har berører det oss alle når en går bort, sier Randolph.