Dansefestivalen er over for denne gang: – Festivalen har blitt godt besøkt

- SÅ FLINKE: Leder for Dansefestival Barents, Marie Hermo Jensen skrøt av de unge håpefulle etter opptredenen søndag.

- SÅ FLINKE: Leder for Dansefestival Barents, Marie Hermo Jensen skrøt av de unge håpefulle etter opptredenen søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Marie Hermo Jensen kan dermed gi seg på topp som leder for festivalen.

DEL

Søndag ble festivalen avsluttet med stykket «A cloud of milk». Voksne og barn vridde seg på gulvet i forskjellige bevegelser, som skal være inspirert av ulike tilstander av søvn. Deretter ble det hopp og dans på scenen.

Etterpå snakker iFinnmark med en lykkelig festivalleder:

– Festivalen har vært godt besøkt, spesielt forestillingene «Barentskræsj» og «Frosne sanger». Frityren har stort sett vært helt full, det kan man være kjempefornøyd med. Den siste forestillinga handler om lokale barn, og det er verdier som ikke kan måles i tall og kroner, sier hun.

SKUMLE: Forestillinga " A cloud of milk" tok en skumlere vending når de små fikk på seg masker søndag.

SKUMLE: Forestillinga " A cloud of milk" tok en skumlere vending når de små fikk på seg masker søndag. Foto:

Kunstnerne elsker Hammerfest

Til og med været var på deres side i helga, forteller hun:

– Dansekunstnerne var kjempebegeistret, de syns det er så fint her. Vi var fryktelig heldig, under «Arctic light» i foajeen var det faktisk Nordlys ute. Jeg måtte løpe og hente kunstnerne. Her spiller været på laget, sier hun.

Det blir vel dermed ikke feil å skrive at hun gir seg på topp som leder for dansefestivalen, da hun skal inn i en annen rolle på nyåret.

Flytter til New Zealand

– Dansefestival Barents har kommet ut av Stellaris danseteater som jeg har vært en del av bestandig. Det er en omplassering. Å være festivalleder er kjempeartig og jeg kunne tenkt meg runde på runde. Men jeg skal flytte tilbake til New Zealand, og da må jeg ta en annen rolle for å fungere innen dansefestival-familien. Stellaris-hatten kommer på igjen, men det er en del av en helhet, sier hun.

Siri er ny leder

DELTOK PÅ FESTIVALEN: Her ser du Stine Nilsen fra Coda Oslo, danselærer Toini Kristensen, regissør Jon Tombre, den nye lederen for Dansefestival Barents fra 2018, Siri Wigdel, og danseskaper Benno Voorham.

DELTOK PÅ FESTIVALEN: Her ser du Stine Nilsen fra Coda Oslo, danselærer Toini Kristensen, regissør Jon Tombre, den nye lederen for Dansefestival Barents fra 2018, Siri Wigdel, og danseskaper Benno Voorham. Foto:

 

Under festivalen møtte iFinnmark også hennes arvtaker, leder av Dansefestival Barents fra 2018, Siri Wigdel. På bildet over er hun nummer to fra høyre.

– Da jeg fortalte folk hjemme at jeg skal flytte nordover fikk jeg spørsmålet «hæ, hvorfor det». Jeg har en søster som har vært her på danseresidens, og hun er da den som har vist meg hvor fint det er her, og lokket meg hit, smiler Wigdel.

Hun har ikke flyttet til Hammerfest riktig ennå, men kom opp som en del av festivalen.

Hun bor nå i Storbritannia, hvor hun har en mann som er skuespiller og operasanger, samt fire barn.

UTENOM DET VANLIGE: Temaet for forestillingen "A cloud of milk" er søvn og drømmer.

UTENOM DET VANLIGE: Temaet for forestillingen "A cloud of milk" er søvn og drømmer. Foto:

– Viktig å snakke om dans

– Jeg har drevet innen dans i over 30 år, og kom opp til festivalen for å snakke om mitt arbeid med babyer.

– Hva syns du om «A cloud of milk», stykket vi fikk se søndag, med barna involvert?

– Flott, det stiller spørsmål ved småbarns roller i et stykke. Hvordan jobbe med de.

Hun mener alt hun har sett på Dansefestival Barents var av høy kvalitet.

– På opplegget tåkeprat og øl/brus, gikk det diskusjoner om hva folk syns. Smak og behag. Det er viktig å utvikle vokabularet til å snakke om dans, sier hun.

Artikkeltags