Hammerfestingen Tarjei Jensen Bech fikk en hyggelig overraskelse i posten fredag.  Ap-politikeren som sitter i kommunestyret i Hammerfest og på fylkestinget, og som også er tidligere AUF-leder i Finnmark, er invitert til hageselskap i Slottsparken. Det er i sammenheng med kongeparets feiring av 25 år på tronen at Ap-politikeren er invitert til selskap på Slottet.

– Invitasjonen lå i posten da jeg kom hjem fra jobb i dag. Så det var en artig start på helgen. Det er ikke hver dag man blir invitert til slottet, forteller Tarjei Jensen Bech.

Vet ikke om flere finnmarkinger

Hagefesten er torsdag 1. september. Jensen Bech vet ikke hvorfor nettopp han er blitt invitert til den kongelige jubileumsfesten.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg er invitert, men det er uansett artig å bli invitert. Dette er ikke noe jeg har tenkt å takke nei til, sier hammerfestingen, som ikke vet om det er flere finnmarkinger på gjestelisten.

– Men jeg vil nå tro at flere fra Finnmark er invitert, sier Jensen Bech.

Endret navn

13. juni endret Slottsparken navn til Jubileumsparken for å markere kongeparets 25 år på tronen.

Områdene rundt Slottet har vært arena for viktige hendelser gjennom norsk historie. Det blir et hovedtema for sommerens tilbud i parken.

På 32 steder er det nå montert historiske bilder på glassplater, på stedene hvor bildene opprinnelig ble tatt for opptil 100 år siden. De historiske bildene viser hvilken viktig arena områdene rundt Slottet er i norsk historie.

Blant attraksjonene er leselysthus, insekthotell og hytter fra Den norske turistforeningen (DNT). I tillegg er det planlagt drilloppvisninger, omvisninger, foredrag og konserter sommeren gjennom, skriver NTB.