Gå til sidens hovedinnhold

Vilde (13) satt ny aldersrekord i kule

Artikkelen er over 4 år gammel

Hammerfestingen reiste hjem med en 1. og 2. plass i bagasjen fra Lerøy-lekene.

I helgen har Lerøy-lekene blitt arrangert i Stjørdal. Det er et friidrettsstevne for jenter og gutter, 13 og 14 år fra Midt- og Nord-Norge. Det betyr at unge utøvere fra kretsene i Finnmark, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Nordland, Sør-Trøndelag og Troms har konkurrert mot hverandre i helgen.

Kastetalent

En av de fem utøverne fra Finnmark som markerte seg var FIK Stein-utøveren Vilde Myhre (13). Hammerfestingen tok gull i kule, og sølv i spydkonkurransen.

FIK Stein opplyser på sin Facebook-side at 13-åringen kastet kule og spyd for første gang for tre uker siden.

 

Slo rekord fra 2008

Thormod Holti opplyser på Finnmark Friidrett sin Facebook-side at vinnerkastet til Myhre i kule er ny aldersrekord i Finnmark. Den ny rekorden i kule er nå på 11,18 m.

Kula som J13-utøverne støter med veier to kg. Den gamle rekorden hadde Alta IF-utøveren Ida Olsen. Den gamle rekorden på 10,69 m ble satt i Narvik sommeren 2008.

Lærerik helg

Per Erik Olsen fra Alta IF er en av laglederne for troppen fra Finnmark i Stjørdal. Han rapporterer på Alta IF – Friidrett sin Facebook-side om et flott stevne hvor de «ferske» deltakerne fra Finnmark både perser i ulike øvelser og lærer seg mange nye ting på friidrettsfronten.

 

Kommentarer til denne saken