I helgen står et av årets store høydepunkter i scootercrossverdenen på programmet. Clash of Nations i Falun tiltrekker seg de største stjernene i scootercross i Europa og tusenvis av tilskuere. I år er det kun to nordmenn som kjører i Pro Open-klassen. Det er scootercrosskometen Elias Ishoel og Marius Ulriksen fra Hammerfest. Ulriksen deltok i Clash of Nations for to år siden, men da kjørte han i Pro Stock-klassen.

– Jeg er veldig fornøyd med å få invitasjon til Clash of Nations, forteller 22-åringen, som mener av scootercross-løpet i Sverige er noe av det største man kan være med på som scootercrosskjører i Europa.

– Det er større enn VM, og det er målet hele sesongen å komme med her, fortsetter Ulriksen som skal kjøre mot den svenske og finske eliten. I tillegg til Ishoel står også finske Aki Pihlaja og svenskene Adam Renheim, Petter Nårsa og John Stenberg på startstreken.

– Det er som å være med i Champions League for en fotballspiller å få kjøre mot USA-proffene, legger Ulriksen til.

Flere finnmarkinger

Det er ventet rundt 10.000 tilskuere til Clash of Nations som også har freestyleeliten på plass. Blant annet stiller Daniel Bodin til start i helgen. I tillegg til Pro Open-klassen er det også en Pro Stock-klasse. Her er det flere finnmarkinger som har fått invitasjon til scootercrossfesten i Falun. Karasjokingen Joachim Olsen, hammerfestingen Ole-Hermann Hagen Sjøgren og Alta-brødrene Edvard og Martin Moland er blant de 25 kjørerne i Pro Stock-klassen. Martin Moland kommer blant annet rett fra USA til Sverige for å konkurrere.

VM

Det blir mange turer til Sverige på finnmarkingene den kommende tiden. Neste helg er det VM og EM i svenske Älvsbyn. Her skal Ulriksen kjøre VM som kun går i Pro Open, mens EM kun går i Pro Stock. Alexander E. Wæraas og Ulriksen fra Hammerfest er de eneste fra Finnmark som skal kjøre VM. Tidligere og regjerende europamestre Ole-Hermann Hagen Sjøgren og Martin Moland skal kjøre EM.

Selv om det kun er ei uke mellom scootercrosskonkurransene, så må Ulriksen hjem å jobbe mellom slagene.

– Man må nok hjem å jobbe mellom konkurransene, ler 22-åringen.

Skadefri

Forrige sesongen ble spolert av skader for Ulriksen.

– Jeg var ute hele forrige sesong på grunn av ei skulder som gikk ut av ledd, forteller hammerfestingen, som ikke har fått konkurrert altfor mye på norsk jord denne vinteren.

– Sesongen til nå har gått greit. Jeg har kommet til flere finaler i løp i Sverige og Finland. I det eneste løpet i Norge i år ble jeg nummer to i det midtnorske mesterskapet, forteller Ulriksen, som ikke forventer å toppe pallen i Falun kommende helg.

– I Falun stoler jeg på at Elias Ishoel gjør jobben for oss norske, ler Marius Ulriksen.