Hammerfest kommune og veivalg

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I 65 år har jeg betalt skatt til Hammerfest (og Sørøysund). Jeg har alltid vært stolt av Hammerfest, men nå er jeg ikke det lenger. Hammerfest lar nå storkapitalen slippe til å styre byen.

Begrunnelsen for å slippe storkapitalen til er å skaffe arbeidsplasser.

Storkapitalen har alltid hatt som mål å tjene mest mulig på kortest mulig tid, uten tanke på natur og miljø.

Det er stor forskjell i den tiden Gerhardsen styrte Arbeiderpartiet. Arbeidsplassene var med å bygge opp landet, mens de arbeidsplassene det nå ligger an til er på bekostning av natur og miljø.

OPPDRETTSNÆRINGEN: Rømningsfare, sykdomsfare og lakselusfare (bedre nå, men nå dør tusenvis av leppefisk for å bekjempe lakselusa). Til slutt vil jeg ta med forurensningen. Når et område er svinet til, får de foreta ny forurensning i en ny fjord. Siste ankepunktet er at villfisken fortrenges.

Hvorfor må ikke oppdrettsnæringa rydde opp etter seg. Her kan skitten støvsuges opp i septikbåter. I starten fikk ikke vertskommunene noen leie. Nå får vertskommunene noen få millioner fra oppdrettsnæringa. Dette må regnes som «fjottpæng». Næringen produserer milliardærer og mangemilliardærer sør i landet og i Europa. (Snakk om rettferdig fordeling av godene)

Jeg trodde det var slutt på den tida når ordførere i Finnmark sto med lua i hånda og var råstoffleverandør for rikinger sørpå.

IKKE FLERE MÆRER I SJØEN, MEN KUN INNLUKKETE BASSENG/FJORDARMER

NUSSIR:

DETTE ER DEN STØRSTE MILJØSKANDALEN VI HAR HATT I NORGE (Og vi skriver 2020). Her klarte Miljødepartementet å bruke 4 år på å komme fram til den løgnaktige konklusjon: SJØDEPONIET VIL IKKE BERØRE TORSK OG LAKS. Dette er rent bestillingsverk.

Havforskningsinstituttet (Best på maritimt miljø-størst i Europa) har sterkt frarådet denne ikke bærekraftige dumpingen.

Nussirbrosjyren inneholdt over 20 feil. Det sier litt om Rushfeldts troverdighet. Finnes det ikke arbeiderpartifolk i 50–60 årene som husker for en flott kysttorskestamme vi hadde i Repparfjord? Eller hvor ille det gikk sist: Torsken var uspiselig og smålaksen gikk i mink.

Nå legges det opp til å 10-doble utslippet og 5-doble tida. Jeg så nettopp en undersøkelse av krabber. Flere av krabbene var så fulle av tungmetaller at de var farlige å spise. Ufarlig med tungmetaller?

Jeg tror ikke det går mer enn 5 års sjødumping før torsk og 10–12 år før laks er historie i Repparfjorden.

LEIRVIKA: Her har kommunen brukt en halv milliard for å legge til rette for servicebedrifter som er rettet mot oppdrett som er stappfull av penger. Dette måtte bedriftene kunne betale sjøl.

Polarbase er et meget godt bevis på hvordan bedrifter skal bli store uten å sitte og vente på at kommunen skal bli hjelpe til.

EN halv milliard er vel 5 idrettshaller. I tillegg måtte kommunen ta opp 300 millioner i lån. Dere synes ikke vi har mer enn nok gjeld?

ARROGANTE LEDERE: Behandlingen av Eva og Knut Arnesen er under en enhver kritikk. Gjelder ikke Åndsverkloven i Hammerfest kommune?

Eva og Knut har virkelig satt Hammerfest på verdenskartet med sine flotte prosjekt.

Her blir kunstnerne klart forbigått av kommunen. I tillegg blir Knut kritisert for å komme med regninger for møter. Han er selvstendig næringsdrivende og skal selvsagt ha kompensasjon for den tida han må være borte fra bedriften sin (Dette kritiseres han for i FD av folk med høye lønninger og møtegodtgjørelse). Utrolig frekt og mangel på vanlig folkeskikk.

FISKEMOTTAK/FISKEINDUSTRI

Ellers er det forunderlig at byen som før hadde landets største fiskeindustri totalt mangler fiskeindustri i dag.

(Et unntak er Kvalsvik i Akkarfjord. Flott Ann Kristin! Stå på selv om ikke politikerne i Hammerfest

har sett behovet). Det har blitt helt stille på den fronten etter at Hammerfest kommune skuslet bort

havfiskekonsesjonene våre.

POSITIVE TING: Bygging av nye skoler er meget bra. Det samme må sies om AKS. Her har kommunen virkelig fått en storstue; og kulturlivet blomstrer. Helsesektoren er svært god; de som arbeider der holder høy faglig dyktighet og høy arbeidsinnsats.

FORSLAG TIL Å SKAFFE ARBEIDSPLASSER SOM VIL BYGGE OPP LANDET

1: Forleng Nord-Norgebanen. 2: Bygg jernbane Kirkenes-Rovaniemi. 3: Bruk Leirvika på en bedre måte. 3a: Bygg fiskemottak/fiskeindustri. 3b: Bygg reinslakteri m/produksjonshall for reinprodukter/komb. med røykeri for villaks (prisen vil her ligge på det dobbelte av oppdr.laks pga. kvalitetsforskjell).

4: Tang og tare produksjon. 5: Utvid helsesektoren (omsorgsplasser).

Dette skulle gi flere tusen arbeidsplasser som bygger landet. I tillegg har vi mange lynskarpe ingeniører som sikkert kan finne andre områder.

Hammerfest er nå landets verste på miljø (Natur og miljø er blant de tingene som gjør at jeg bor og trives her). Hammerfest AP er flinke til å ta æren for det positive, men må vel også ta æren for alt det negative. Beklager Marianne, du har gjort en god jobb, men det samme kan ikke sies om AP`s kommunestyregruppe. Jeg hadde flyttet på dagen hvis jeg ikke hadde hatt barn/ barnebarn her.

Skal neste generasjon overta et svart hav og en gigantgjeld?

Ved siste valg viste velgerne sin misnøye, og jeg tror ikke AP får flertall ved neste valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken