Hammerfest Folkehall - Vår Energi Arena!

DRIFTSPLAN: Steve Sivertsen i HIF/Stein presenterer driftsplanene for Hammerfest Arena.

DRIFTSPLAN: Steve Sivertsen i HIF/Stein presenterer driftsplanene for Hammerfest Arena.

Av

Tilsvar KrF`s innlegg 23.08.2019 "Hammerfest kommunale fotballhall".

DEL

MeningerVi blir overrasket når Kristelig Folkeparti offentlig går ut og ønsker en debatt rundt Hammerfest sin nye folkehall. Vi er nå veldig nærme å få realisert en ny storstue i Hammerfest. Det er derfor forunderlig, og i 12. time, man nå skal ha en omkamp rundt noe som er en storsatsning for idrett og næringsliv i nye Hammerfest kommune.

LES OGSÅ: Hammerfest kommunale fotballhall?

Vår Energi arena er en folkehall som skal gi et bredt tilbud men skal også være med på å løse andre utfordringer som idretten i Hammerfest opplever i dag. Hammerfest fotballen sliter med halltimer og dette gir mange utfordringer for flere i Hammerfest. For det første må yngre barn trene på ugunstige tidspunkt, gjerne før mamma og pappa er ferdige på jobb, mens eldre utøvere må trene seint på kvelden - og per i dag er alle timene i flerbrukshallen opptatt. For det andre så opplever man at man i en veldig ung alder må ta valget om man skal trene fotball, eller spille håndball, eller trene turn pga. at med dagens hall kapasitet har idrettslagene vanskelig for å samkjøre treningen slik at de ikke kolliderer. Er det riktig at barn i Hammerfest kommune må velge idrett i tidlig alder? Vi ønsker i alle fall at barn i kommunen skal ha muligheten til å trene allsidig, og det tror vi også barna vil! For det tredje så vil den nye folkehallen åpne opp for mange nye muligheter i dagens flerbrukshall og klatreklubben vil få et bedre tilbud enn dagens vegg i Isbjørnhallen (som ikke kan benyttes når det drives annen trening på håndballdekket).

Hammerfest kommune har gjennom sin støtte også gitt muligheten for at folkehallen skal bli realisert. Det er riktig som Krf sier at tomten er utviklet med kommunale midler, at det er gitt en støtte på 10 millioner samt årlig driftsstøtte på 600.000,-. Men det du ikke nevner er at i det årlige driftstilskuddet så ligger det også kjøp av halltimer til organiserte lag med utøvere under 20 år. Så det er velbrukte penger for å gi utøvere under 20 år treningstimer som også kommunen gjør i andre kommunale haller. Årsaken til at Hammerfest kommune går inn og kjøper disse timene er etter anbefaling fra Norges idrettsforbund og man har her bestemt at Hammerfest Arena skal ha samme vilkår som de kommunale hallene. Men å gå så langt å kalle dette en kommunal fotballhall er regelrett skivebom, og kan ikke bety annet enn at Kristelig Folkeparti ønsker sette en stopper for prosjektet som man gjennom flere år har jobbet fram og brukt betydelige midler på for å komme dit man er i dag. Nye Vår Energi arena skal driftes som et privat selskap nå og i framtiden - la ikke det være noe tvil om det.

Vår framtidige folkehall - ja vi kaller det folkehall for her skal det være et bredt tilbud gjennom klatring, fotball, muligheter for at eldre skal kunne komme inn å bevege seg og ikke minst kan man arrangere større kultur- og næringsarrangementer som vil åpne opp mange nye muligheter for befolkningen i vår kommune. Hammerfest Arena AS har gjennom samarbeid med flere idrettslag jobbet flere hundre dugnadstimer for at vi skal få realisert drømmen om en ny storstue i Hammerfest. Vi har private aktører som har bidratt med over 20 millioner til prosjektet for at de ser at dette er noe byen har behov for - ja da synes vi det er respektløst av KrF å blåse liv i en debatt langt på overtid. Ser vi til våre nabokommuner så har de en dekning på fotballbaner og haller som vi i Hammerfest ikke er i nærheten av, i en undersøkelse så er faktisk Hammerfest en av de kommunene som kommer dårligst ut mtp. antall halltimer - er det slik vi vil ha det? Nei, den nye folkehallen skal bidra til bolyst og vil bidra til at mange idretter, ikke bare fotballen, vil kunne ha glede av at denne blir realisert.

Svømmehall og lovpålagt svømmeundervisning trekkes fram. Ja selvfølgelig skal våre barn ha tilbud om lovpålagt svømmeundervisning, og vi tok oss den friheten og ringte kommunalsjef Arve Paulsen. Det han forteller er at vi har redusert tilbudet betydelig nå som isbjørnhallen er under renovering, men at det gjennomføres svømmeundervisning fra 2. trinn og opp og tilbudet er pr. dags dato innenfor de krav som er i opplæringsloven.

Nytt svømmeanlegg tar du også opp, her er det antydet en pris på 250 millioner, dette er blitt nedstemt i kommunestyret og man gikk heller for en løsning å renovere dagens svømmeanlegg til 40-50 millioner. Så per i dag ligger vi an til både å få realisert en ny folkehall og ruste opp svømmehallen - er det da vits å fortsette sette disse to opp mot hverandre?

Med det håper vi at vi kan være fornøyde med at vi nå får både en ny idrettshall og et renovert svømmeanlegg. Og da bør vi alle være fornøyde med det, eller?

På vegne av styret i Hammerfest arena vil vi takke kommunestyret og alle våre andre samarbeidspartnere for støtten - dette er et felles løft for våre innbyggere. Sammen for Hammerfest!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags