Denne artisten er første slipp til Grenseløsfestivalen 2019

Sondre Justad er første booking som offentliggjøres til Grenseløsfestivalen 2019.

DEL

Den populære festivalen i Barentshallen på Hesseng arrangeres 6. og 7. september neste år. Førjulstid er også slipptid til festivaler. Grenseløsfestivalen i Sør-Varanger er tidlig ut denne gang med sin første booking.

Suksessrik

Sondre Justad (28) er fra Henningsvær og Borg i Lofoten. En av landsdelens mest populære artister ga ut sin første singel, «Nu har du mæ» i 2014. Populariteten har bare vokst og vokst. Debutalbumet «Riv i hjertet» lå på VG-lista i halvannet år til sammen, seks av ti spor ble radiolista og låtene fikk over 35 millioner streams. 

Et stadig voksende publikum trakk til konsertlokalene og sørget for at flere av turneene hans var utsolgte. Justad ble også nominert til en rekke priser for sin første utgivelse, blant annet Årets album (Spellemann) og Årets live (P3 Gull).

KLAR: Sondre Justad er første booking til neste års Grenseløsfestival.

KLAR: Sondre Justad er første booking til neste års Grenseløsfestival. Foto:

Etter at han tok seg en pause fra oktober 2016 kom oppfølgeren i mars i år, «Ingenting i Paradis». Albumet har fått strålende mottakelse, og har hatt fem singler i radiorotasjon, deriblant to A-listinger på NRK P3. Storbyturneen i kjølvannet av slippet satte raskt salgsrekorder i flere av byene da billettene ble sluppet, og hele turneen ble utsolgt før den var i gang.«Musikk kan ikke bli særlig sterkere enn dette» fastslo Avisa Nordlands anmelderetter å ha sett Justad i Bodø Spektrum, og ga han en av en rekke seksere han har mottatt i år. Med konserter der han evner å kombinere det nære og intime med det storslåtte og energiske, har han for alvor vist at han er en liveartist helt utenom vanlige. Sommeren 2019 er det festivalene sin tur.

Ved siden av musikken har Justad engasjert seg i miljø og politikk. Han har blant annet jobbet for å hindre olje- og gassutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, og har flere ganger uttalt seg kritisk om Norges håndtering av flyktningkrisen. Under en TV-sending i programmet «Lindmo» i mars i år skapte Justad overskrifter da han stod frem som bifil.

Fornøyd festivalsjef

Festivalgeneral Stian Labahå er kjempefornøyd med den første bookingen til neste års festival.

FORNØYD: Festivalgeneral Stian Labahå er godt fornøyd med første booking til Grenseløsfestivalen.

FORNØYD: Festivalgeneral Stian Labahå er godt fornøyd med første booking til Grenseløsfestivalen. Foto:

– Etter at årets festival ble en suksess, så vil neste års festival følge samme sti som tidligere festivaler. Det blir mye folkelig og mange flotte artister også i 2019-utgaven av festivalen. Vi er knallfornøyd med det vi har landet, sier Labahå.

Regnskapstallene for Grenseløsfestivalen 2018 er ikke klare før rundt nyttår, men ifølge Labahå er det et resultat som er bedre enn noen ganger tidligere.

Neste offentliggjøring vil komme på søndag.

VIL REDDE GRENSELØS: Grenseløsfestivalen 2017 ga et underskudd festivalen ikke tidligere har opplevd. Om det blir en festival i 2018 avhenger blant annet av en innsamlingsaksjon de startet tirsdag morgen.

VIL REDDE GRENSELØS: Grenseløsfestivalen 2017 ga et underskudd festivalen ikke tidligere har opplevd. Om det blir en festival i 2018 avhenger blant annet av en innsamlingsaksjon de startet tirsdag morgen. Foto:

Festivalen i 2019 er nummer åtte i rekken.

Facebook-like

Artikkeltags