Eni pålegges å rette opp feil før Goliat kan starte igjen

Goliat-feltet ligger 53 kilometer fra Sørøya i Finnmark og er verdens nordligste offshore-oljefelt. Arkivfoto

Goliat-feltet ligger 53 kilometer fra Sørøya i Finnmark og er verdens nordligste offshore-oljefelt. Arkivfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Eni Norge AS må finne og utbedre feilene som forårsaker strømbrudd før de får lov å starte opp produksjonen på Goliat-plattformen i Barentshavet igjen.

Det italienske oljeselskapet fikk mandag varsel av Petroleumstilsynet om å iverksette nødvendige tiltak for å hindre nye strømbrudd på Goliat etter en hendelse i helgen da 51 personer måtte evakueres, og en lignende hendelse i mai.

Eni har fått frist til 5. september med å gjøre klart hvilke tiltak som er nødvendige, og så å iverksette dem. Planen må presenteres for Petroleumstilsynet innen tirsdag.

– Vi ber Eni gjennomgå hendelsen, forstå hvorfor det skjedde og komme med forslag til tiltak før de starter opp igjen, sier direktør i Petroleumstilsynet Anne Myhrvold til Aftenbladet.

Hun sier det er totalbildet som gjør at de pålegger Eni nye tiltak og ber om et møte med selskapet, sammen med Statoil som er medeier i Goliat.

Det var natt til lørdag at Goliat-plattformen i Barentshavet ble rammet av strømbrudd. Produksjonen ble stanset, og 51 personer ble evakuert.

Rundt klokka 4 opplyste Eni, som er operatør på feltet, at situasjonen var normalisert, og i 12-tiden var alle tilbake på plattformen.

Selskapet vet ikke hva bruddet på den elektriske kraften fra land skyldtes, men Petroleumstilsynet påpeker i sitt varsel at Goliat ble rammet at en lignende hendelse i mai.

Goliat-feltet ligger 53 kilometer fra Sørøya i Finnmark og er verdens nordligste offshore-oljefelt. Italienske Eni er operatør og har en eierandel på 65 prosent i produksjonslisensen, mens Statoil eier 35 prosent.

Artikkeltags