Goliat-oppstart utsatt nok en gang

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Goliat-feltet skulle vært i produksjon for over to år siden. Nå må Eni utsette oppstarten av pionerfeltet i Barentshavet utenfor Hammerfest nok en gang.

DEL

– Til tross for at det meste nå er klart til oppstart, må vi bruke noe mer tid for å klargjøre enkelte elementer før vi kan starte produksjon, sier Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør i Eni Norge, til Stavanger Aftenblad.

Tidlig i februar bekreftet det italienske oljeselskapet Eni at de siktet mot produksjonsstart 1. mars, men nå er selskapet mer forsiktige med å sette en ny dato.

De siste månedene har Petroleumstilsynet (Ptil) gitt Eni mange pålegg etter tilsyn på Goliat-plattformen. Selskapet har også fått kritikk for å ikke følge opp påleggene de har fått fra tilsynet. Samtidig som Ptil peker på mangler på Goliat, har tilsynet gitt plattformen klarsignal for oppstart.

Goliat-plattformen, som er bygget i Sør-Korea, er nå to år bak tidsskjema og er blitt 50 prosent dyrere enn planlagt. Opprinnelig budsjett var 30,7 milliarder. Hittil er kostnadene bokført til 47 milliarder, altså 16 milliarder mer enn budsjettet Stortinget godkjente.

Artikkeltags