Godt jobba! Gratulerer til et samlet Øst-Finnmark!

Av
DEL

Meninger14. mai fikk vi gladmeldingen om at Stortinget hadde vedtatt å oppgradere Kirkenes Sykehus til et Nivå 2 sykehus. I tillegg vedtok de at et ambulansehelikopter skal være fast stasjonert i Kirkenes.

Dette viser at det nytter å stå på, og at når vi er flere som kjemper for samme sak når vi frem! I den sammenheng vil Sør-Varanger Kommune takke alle som sammen med oss kjempet hardt på hver sin front, og på ulike vis, med dette som målet. Jeg vil fremheve det positive med at kampen var felles, og uavhengig av, politisk ståsted eller bakgrunn.

Det at også våre nabokommuner, gjennom blant annet Øst-Finnmark Regionråd, sto sammen med oss og kjempet for Kirkenes sykehus, viser at vi sammen kan gjøre Øst-Finnmark sterkere og bedre for alle som ønsker å bo her. Et trygt lokalsamfunn er viktig for trivsel for lokalbefolkning og tilflytting. I den sammenheng er verdien av de gode akutt-tjenestene og sikkerheten et nivå 2 sykehus her i Kirkenes uvurderlige. Det gir en basis for en sterk trygghetsfølelse for hele Øst-Finnmark.

Denne saken viser også at dette er av stor verdi at vi også fremover står sammen og ser utvikling av Øst-Finnmark som en felles målsetning her i øst. Et sterkt Øst-Finnmark kan ikke utvikles med kun med en sterk enhet. Vi må bygge opp om hverandre og kjempe sammen for hverandres utvikling.

Vi kan ikke styrke den enkelte på basis av en annen her i øst. Sør-Varanger kommune ønsker en felles målsetning om et sterkt Øst-Finnmark. Nå gleder vi oss over at regionen får et Nivå 2 sykehus i Kirkenes, og bretter opp ermene for å bidra i videre styrking og utvikling av den ressurssterke og spennende regionen Øst-Finnmark.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags