Gå til sidens hovedinnhold

Gjenopptar søk etter ung dykker etter ulykke: – Frivillige vil være med

To menn, en i slutten av tenårene og en i begynnelsen av 20-årene, var involvert i dykkerulykken i Vadsø lørdag kveld. Mens den ene har blitt transportert til UNN, antar politiet at den andre har omkommet. Søndag er søkene etter ham allerede startet.

– Søket ble lagt i bero i går grunnet mørket og generelt vanskelige forhold. Nå skal vi begynne med overflatesøk og strandsøk, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Ann Rigmor Søderholm.

Frivillige har meldt seg

Politiet og Røde kors deltar i søket. I tillegg har flere frivillige meldt seg for å lete, både på land og på sjøen.

– Vi har fått melding om at noen frivillige båter ønsket å være med for å gjøre overflatesøk. I tillegg meldes det om at noen frivillige allerede har møtt opp på stedet for å hjelpe til med strandsøk. Dette synes politiet er positivt, så lenge det koordineres med innsatsleder på stedet, sier Søderholm.

Les også

Vanskelig jobb for letemannskapet: – Krevende å lete, man har begrenset med sikt

I dag vil politiet også gjøre undervannssøk med kamera, slik de gjorde i går kveld, melder politiet.

Nødetatene fikk meldingen klokka 13:17 lørdag ettermiddag om en dykkerulykke i Vadsø. Det var en av de involverte mennene som selv meldte fra om ulykken. Alt tilgjengelig mannskap ble kalt ut for å bidra i det som da ble omtalt som en redningsaksjon.

Dykkere ble hentet fra Vardø og Kirkenes, redningshelikopteret fra Banak og luftambulansen fra Kirkenes kom, så også hurtigruteskipet MS «Nordkapp» i tillegg til politi og brannvesen.

En av de involverte har blitt fraktet til UNN. Søndag morgen melder pressevakt Solveig Jacobsen ved sykehuset at tilstanden hans er stabil.

– Han har vært til behandling på sykehuset i løpet av natten, og er nå stabil, sier Jacobsen til iFinnmark.

Les også

Åpner opp samlingssted etter dykkerulykke: – Befolkningen blir nok en gang satt på en prøve

Åpnet samlingssted

Foreløpig har politiet lite oversikt over hendelsesforløpet. Siste observasjon av den savnede dykkeren skal være gjort 13:15, to minutter før HRS ble varslet.

Sent lørdag hadde kommunen satt ned kriseteam, og de åpnet frivilligsentralen i Vadsø som et samlingssted for de som ønsket å møte andre, og ha noen å snakke med etter det som hadde skjedd.

– I disse tider med mange restriksjoner og bestemmelser er det gjerne vanskelig å vite hvor man kan samle seg etter det som har skjedd, og derfor velger vi å gå ut med dette tilbudet. Her skal det være en del voksne personer og ressurser som kan hjelpe de som trenger det, har rådmann Betsi tidligere forklart om tilbudet.

Kommentarer til denne saken