[NETTAVISEN]: Gerd Vinje oppdaget den store prisforskjellen da hun hadde kjøpt Listerine Total Care til mannen sin i januar.

– Jeg ble mest irritert på meg selv, for jeg vet jo at det er dyrt på apoteket, sier hun.

Siden hun uansett var inne på Triaden i Lørenskog, gikk hun innom Boots apotek for å kjøpe en flaske. Hun forteller at hun måtte betale 105,90 kroner.

– Dagen etter var jeg på Rema 1000, og der var prisen 29,90 kroner. Jeg holdt på å klikke, sier hun.

– Hårreisende

Da Nettavisen sjekket prisene mandag denne uken, var prisen hos Boots apotek mye lavere, men det var fortsatt stor prisforskjell mellom apotek og dagligvarebutikk. Prisen hos Apotek 1 ligger nemlig fortsatt på nesten 100 kroner.

Det er 234 prosent dyrere enn hos lavpriskjedene i dagligvarebransjen.

Listerine Total Care 500 ml mandag 9. februar 2021:

Normal: 28,50 kroner (Merk at Normal selger enlitersflasker til 57 kroner, så prisen for 500 ml er regnet ut fra denne prisen) Kiwi og Rema: 29,90 kronerExtra: 34,90 kronerKolonial.no: 35,80 kronerMatkroken: 36,90 kronerBoots apotek (nett): 52,95 kronerApotek 1 – på nett og i butikk i Oslo: 99,90 kroner

Vinje mener 234 prosent prisforskjell på samme vare er spesielt.

– Det er hårreisende!

Til vanlig er hun ganske prisbevisst, men i dette tilfellet glippet hun.

– Denne gangen gikk jeg rett i baret, og det synes jeg var ille, sier Vinje.

– Naturlig at vi ligger høyere

Silje Ensrud, fungerende kommunikasjonssjef i Apotek 1, sier at de styrer prisene sine uavhengig av lavprismarkedet.

– Som faghandel er det naturlig at våre priser ligger høyere enn lavpriskjedene. Men denne prisforskjellen kan virke høy, sier hun, og viser til Nettavisens prissammenligning på Listerine Total Care 500 ml.

Ensrud sier at de ikke har mulighet til å følge lavprisbutikkene på pris ut til kunde, grunnet innkjøpsprisene og virksomheten ellers.

– Dette er selvfølgelig noe vi kommer til å ta opp med leverandøren, sier hun, og legger til:

– For øvrig har prisen på Listerine vært uforandret hos Apotek 1 over mange år, og når vi kjører kampanjer gir vi gjerne 50 prosent på ordinær pris.

– Skal være konkurransedyktige

Blant butikkene Nettavisen sjekket, var det Kiwi og Rema som hadde lavest pris på Listerine Total Care 500 milliliter, mens Normal var rimeligst om man regner om prisen ut fra enlitersflaskene som de selger.

– Vi er prispresseren, og skal være billigst, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi.

Coops lavpriskjede Extra lå noen kroner høyere i pris enn konkurrentene, men de lover endring.

– Vi skal være konkurransedyktige på pris, og vil justere prisen så det ikke er noe dyrere enn hos Kiwi og Rema, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.