Listhaug besøker Mehamn – vil ta opp rasismen mot syrere

FINNMARKSBESØK: Det oppsto hets i sosiale medier da en gruppe flyktninger (innfelt) for litt siden stilte kritiske spørsmål til tilbudet de får i Norge. Nå kommer Sylvi Listhaug (Frp) på besøk til Mehamn hvor et tema blir rasisme mot syrere.

FINNMARKSBESØK: Det oppsto hets i sosiale medier da en gruppe flyktninger (innfelt) for litt siden stilte kritiske spørsmål til tilbudet de får i Norge. Nå kommer Sylvi Listhaug (Frp) på besøk til Mehamn hvor et tema blir rasisme mot syrere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) gikk ut mot netthetsen syrere i Mehamn tidligere i høst.

DEL

I september skrev iFinnmark om ti voksne flyktninger i Mehamn som mener de ikke får norskundervisningen de har krav på. Dette førte til så mange negative kommentarer at iFinnmark så seg nødt til å stenge hele Facebook-kommenteringen.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reagerte på denne hetsen. På mandag besøker hun Mehamn.

– Statsråden kommer på mandag og hetsen i sosiale medier vil bli tema, bekrefter pressekontakt Andreas Skjøld-Lorange.

Ordfører: – Vi har tatt grep

Ordfører i Gamvik, Trond Einar Olaussen gleder seg til statsråden kommer.

– Det er kjempeflott at hun kommer og belyser de tingene. Vi skal ta henne godt imot, sier Olaussen.

Han er også forberedt på at kommunen kan få kritikk for manglende norskopplæring for syrerne, som han selv mener ikke stemmer.

– Vi har tatt de grepene som skal gjøres for at opplæringen er innenfor kravene. Det er helt feil at de ikke har fått opplæring, de har fått opplæring hele høsten. Det er viktig for oss å vise at vi klarer å håndtere dette og at vi har satt av de nødvendige midlene, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Redaktør måtte stenge av kommentarfelt: – Reinspikka rasisme!

– Forferdelig

Dette sa Listhaug til iFinnmark etter netthetsen mot flyktningene tidligere i høst:

– Jeg synes det er forferdelig at flyktningene møtes med hatefulle og rasistiske kommentarer fordi de sier fra. Tvert imot fortjener de ros for at de gir beskjed om at undervisningen er for dårlig. Det viser tydelig at dette er personer som ønsker å integrere seg, lære norsk og bli godt integrert i det norske samfunnet.

Artikkeltags